Danas se u MTS Dvorani medijima obratila ekipa serija Sablja koja će ovog vikenda biti premijerno prikazana na malim ekranima.

Nakon odgledane prve dve epizode pomenutog dela, novinarima su se obratili autori ali i glavni glumci ove serije.

Foto: D. R.

 

Kada je o likovima i predstavljenim događajima reč, autori ističu da je u pitanju „dramska interpretacija stvarnih događaja - plod mašte i kreativne slobode autora. Glavni likovi su izmišljeni, a neke scene rezultat su pretpostavke, umetničke obrade i ne predstavljaju objektivnu istinu“.

Foto: Nportal

 

Naravno kako je to ipak naša bliska prošlost u glavnoj ulozi našao se Dragan Mićanović koji glumi lik Zorana Đinđića. 

Mićanović se zahvalio autorima ove serije Vladimiru Tagiću i Goranu Stankoviću.  

- Hvala ovim mladim rediteljima što su me ubacili u jedan izazov i moram priznati da do sada u svojoj karijeri nisam imao delikatniji zadatak glumački od ovog. Teško je bilo vratiti se u to vreme, teško je bilo meni lično, najteže snimati neke scene na autentičnim lokacijama kada su se neki tragično događaji zbilja i dogodili. 

 

 

 

- Reći ću još malo i o načinu rada. Mi smo se od starta dogovorili da nećemo praviti imitaciju, to bi devalviralo lik. Ja ne ličim na Zorana, onoliko koliko su mogli da naprave masku, sa samo sedim i možda potamneli obrve od šminke to su učinili. Ali smo se dogovorili da ne izostavimo neke karakteristike vezane za pokojnog premijera Zorana Đinđića. 

- Nismo hteli da se lišimo tog vrcavog govora, brzih misli i njegove brzine, a naručito ne te energije kojom je plenio. Još jedna stvar, apropo cele buke koja će se stvoriti oko ove serije, ova dva mlada divna čoveka, kreatora serije su preuzela odgovornosti. Pounudili su nama uloge, ponudili svojim saradnicima poslove. U ovoj seriji nema lošeg sektora i ja sam prosto zadivljen koliko je svaki sektor fantastičan, preuzeli su odgovornost, a onda ponudivši nama odgovornost mi smo preuzeli odgovornost.. To je reč koja mislim da opisuje poprilično lik i delo kojeg sam ja pokušao da odglumim u ovoj seriji. - završio je Mićanović.

FOTO: Printskrin Jutjub RTS Prikazuje

 

Svi prisutni služili se da je glumac neverovatno preneo lik Zorana Đinđića i da će ovo zasigurno biti jedna od njegovih najznačajnih uloga za života.

BONUS VIDEO: