Данас се у МТС Дворани медијима обратила екипа серија Сабља која ће овог викенда бити премијерно приказана на малим екранима.

Након одгледане прве две епизоде поменутог дела, новинарима су се обратили аутори али и главни глумци ове серије.

Фото: Д. Р.

 

Када је о ликовима и представљеним догађајима реч, аутори истичу да је у питању „драмска интерпретација стварних догађаја - плод маште и креативне слободе аутора. Главни ликови су измишљени, а неке сцене резултат су претпоставке, уметничке обраде и не представљају објективну истину“.

Фото: Нпортал

 

Наравно како је то ипак наша блиска прошлост у главној улози нашао се Драган Мићановић који глуми лик Зорана Ђинђића. 

Мићановић се захвалио ауторима ове серије Владимиру Тагићу и Горану Станковићу.  

- Хвала овим младим редитељима што су ме убацили у један изазов и морам признати да до сада у својој каријери нисам имао деликатнији задатак глумачки од овог. Тешко је било вратити се у то време, тешко је било мени лично, најтеже снимати неке сцене на аутентичним локацијама када су се неки трагично догађаји збиља и догодили. 

 

 

 

- Рећи ћу још мало и о начину рада. Ми смо се од старта договорили да нећемо правити имитацију, то би девалвирало лик. Ја не личим на Зорана, онолико колико су могли да направе маску, са само седим и можда потамнели обрве од шминке то су учинили. Али смо се договорили да не изоставимо неке карактеристике везане за покојног премијера Зорана Ђинђића. 

- Нисмо хтели да се лишимо тог врцавог говора, брзих мисли и његове брзине, а наручито не те енергије којом је пленио. Још једна ствар, апропо целе буке која ће се створити око ове серије, ова два млада дивна човека, креатора серије су преузела одговорности. Поунудили су нама улоге, понудили својим сарадницима послове. У овој серији нема лошег сектора и ја сам просто задивљен колико је сваки сектор фантастичан, преузели су одговорност, а онда понудивши нама одговорност ми смо преузели одговорност.. То је реч која мислим да описује поприлично лик и дело којег сам ја покушао да одглумим у овој серији. - завршио је Мићановић.

ФОТО: Принтскрин Јутјуб РТС Приказује

 

Сви присутни служили се да је глумац невероватно пренео лик Зорана Ђинђића и да ће ово засигурно бити једна од његових најзначајних улога за живота.

БОНУС ВИДЕО: