Prevremeno rođena beba i njeni roditelji mogu se susresti sa mnogim problemima, sa kojim je upoznat i otac Predrag Popović, čiji se sin rodio u sedmom mesecu trudnoće.

Na društvenim mrežama podelio je svoju priču i način kako se sa njom izborio.

NJegov tekst prenosimo u celosti:

"Pismo majkama na neonatologiji

Drage naše heroine,

Znam kako vam je. Bili smo tu u nekoliko navrata. Jedan sin mi je rođen na današnji dan 2009. godine u sedmom mesecu sa 1 480 grama, pa kalirao na 1 220 grama.

Bila je to borba za opstanak majke i deteta. Moja Ivana se neprestano molila Majci Božijoj da joj sačuva dete. Znate i same kako to ide.

Nažalost, nisu sve shvatale ozbiljnost situacije. Mnoge su se pouzdale u inkubatore i doktore. Iako se oni svi bore, život je od začetka pa do ”kraja” u rukama Božijim. Što pre to shvatimo biće nam lakše. Tako će biti ceo život a ne samo dok ste tu u krevetu na održavanju trudnoće ili pak na neonatalogiji čekate vaše dete.

Ne bojte se! To je rečenica koja se u Bibliji ponavlja 365 puta. Za svaki dan u godini po jednom. Ne bojte se za vas i vaše dete. Bogu prepustite da On upravlja vašim životom, a vi ga molite za milost dok god ste žive i dok anđeo ne dođe da nam kaže da je vreme mučenja i briga na zemlji završeno.

Sećam se suza koje smo ostavili tamo. Ali na kraju dana, izašli smo sa detetom u rukama.

Ne bojte se kakvo će vam dete biti. Evo ga moj sin, taj od kilogram i 400 grama, sad osmi razred, viši od mene. Ima 60 kilograma i visok je metar i osamdeset. Konjina, nego šta... Igra fudbal za ”Radnički” i profesionalni je sportista, bar tome teži. U školi je odličan đak. Pomaže po dvorištu i u voćnjaku.

Zapamtite da često ti mali, koji su na početku imali loš start, budu veliki ljudi. Eto naš Patrijarh Pavle je takođe svedočanstvo tome. Mnogi veliki ljudi su tako žurili na svet.

Ne bojte se za vašu decu. Daćete im ljubavi i krstiti ih i zadojiti Pričešćem, a onda vaspitati kao da je rođen u devetom mesecu sa pet kilograma. Bez ikakvog sažaljenja što je rođen ranije.

Dižite decu Bogu, a onda će Bog preuzeti brigu o njima. Pa i kad nas odnese vreme ili svetske ale udare na njega (nju), Bog će ih čuvati. Boljeg zaštitnika ne mogu imati.

Drage moje... Žao mi je što prolazite kroz to. Ne krivite nikog. To je sad vaš krst i iskušenje. Vreme da se pokaže i promeni što je loše. Molite se Majci Božijoj. Ovo je molitva koju je moja supruga čitala tokom sve tri trudnoće svaki dan...

Molitva Majci Božijoj

”O, Preslavna Majko Božija, pomiluj me, sluškinju Tvoju, dođi mi u pomoć u vreme mojih bolesti i opasnosti s kojima rađaju čeda sve jadne kćeri Evine. Seti se, o, Blagoslovena među ženama, s kakvom radošću i ljubavlju si išla žurno u Gornju zemlju da posetiš Svoju rođaku Jelisavetu za vreme njene trudnoće i kakav čudesan utisak je ostavila Tvoja blagodatna poseta i na majku i dete u utrobi njenoj. I iz neiscrpnog blagosrđa Svoga daruj i meni, najponiženijoj sluškinji Tvojoj, da srećno završim trudnoću; daruj mi blagodat, da se dete koje sad miruje pod mojim srcem, čim oživi, s radosnim razigranjem, slično svetom mladencu Jovanu, poklanja Božanstvenom Gospodu Spasitelju, Koji se iz ljubavi prema nama grešnima, nije uzgnušao da i Sam postane Dete. Neizreciva radost, koja je ispunila Tvoje devstveno srce pri pogledu na Tvog novorođenog Sina i Gospoda, neka ublaži muku, koja mi predstoji usred bolesti rađanja. Život mira, moj Spasitelj, Kojeg si Ti rodila, neka me spase od smrti, koja preseca život mnogih majci u trenutku porođaja, i neka ubroji plod moje utrobe među Božije izabranike. Usliši, Presveta Carice Nebeska, smirenu molbu moju i uzmi mene, jadnu grešnicu, u Svoje okrilje, okom Tvoje blagodati; ne postidi moje uzdanje u Tvoje veliko milosrđe i oseni me. Pomoćnice Hrišćana, Isceliteljko bolesti, udostoj i mene da osetim na sebi da si Ti Majka milosrđa i da uvek proslavljam Tvoju blagodat, koja nikad nije odbacila molitve jadnih i koja je izbavljala sve koji su Te prizivali za vreme tuge i bolesti.

Amin."

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".