Превремено рођена беба и њени родитељи могу се сусрести са многим проблемима, са којим је упознат и отац Предраг Поповић, чији се син родио у седмом месецу трудноће.

На друштвеним мрежама поделио је своју причу и начин како се са њом изборио.

Његов текст преносимо у целости:

"Писмо мајкама на неонатологији

Драге наше хероине,

Знам како вам је. Били смо ту у неколико наврата. Један син ми је рођен на данашњи дан 2009. године у седмом месецу са 1 480 грама, па калирао на 1 220 грама.

Била је то борба за опстанак мајке и детета. Моја Ивана се непрестано молила Мајци Божијој да јој сачува дете. Знате и саме како то иде.

Нажалост, нису све схватале озбиљност ситуације. Многе су се поуздале у инкубаторе и докторе. Иако се они сви боре, живот је од зачетка па до ”краја” у рукама Божијим. Што пре то схватимо биће нам лакше. Тако ће бити цео живот а не само док сте ту у кревету на одржавању трудноће или пак на неонаталогији чекате ваше дете.

Не бојте се! То је реченица која се у Библији понавља 365 пута. За сваки дан у години по једном. Не бојте се за вас и ваше дете. Богу препустите да Он управља вашим животом, а ви га молите за милост док год сте живе и док анђео не дође да нам каже да је време мучења и брига на земљи завршено.

Сећам се суза које смо оставили тамо. Али на крају дана, изашли смо са дететом у рукама.

Не бојте се какво ће вам дете бити. Ево га мој син, тај од килограм и 400 грама, сад осми разред, виши од мене. Има 60 килограма и висок је метар и осамдесет. Коњина, него шта... Игра фудбал за ”Раднички” и професионални је спортиста, бар томе тежи. У школи је одличан ђак. Помаже по дворишту и у воћњаку.

Запамтите да често ти мали, који су на почетку имали лош старт, буду велики људи. Ето наш Патријарх Павле је такође сведочанство томе. Многи велики људи су тако журили на свет.

Не бојте се за вашу децу. Даћете им љубави и крстити их и задојити Причешћем, а онда васпитати као да је рођен у деветом месецу са пет килограма. Без икаквог сажаљења што је рођен раније.

Дижите децу Богу, а онда ће Бог преузети бригу о њима. Па и кад нас однесе време или светске але ударе на њега (њу), Бог ће их чувати. Бољег заштитника не могу имати.

Драге моје... Жао ми је што пролазите кроз то. Не кривите никог. То је сад ваш крст и искушење. Време да се покаже и промени што је лоше. Молите се Мајци Божијој. Ово је молитва коју је моја супруга читала током све три трудноће сваки дан...

Молитва Мајци Божијој

”О, Преславна Мајко Божија, помилуј ме, слушкињу Твоју, дођи ми у помоћ у време мојих болести и опасности с којима рађају чеда све јадне кћери Евине. Сети се, о, Благословена међу женама, с каквом радошћу и љубављу си ишла журно у Горњу земљу да посетиш Своју рођаку Јелисавету за време њене трудноће и какав чудесан утисак је оставила Твоја благодатна посета и на мајку и дете у утроби њеној. И из неисцрпног благосрђа Свога даруј и мени, најпониженијој слушкињи Твојој, да срећно завршим трудноћу; даруј ми благодат, да се дете које сад мирује под мојим срцем, чим оживи, с радосним разиграњем, слично светом младенцу Јовану, поклања Божанственом Господу Спаситељу, Који се из љубави према нама грешнима, није узгнушао да и Сам постане Дете. Неизрецива радост, која је испунила Твоје девствено срце при погледу на Твог новорођеног Сина и Господа, нека ублажи муку, која ми предстоји усред болести рађања. Живот мира, мој Спаситељ, Којег си Ти родила, нека ме спасе од смрти, која пресеца живот многих мајци у тренутку порођаја, и нека уброји плод моје утробе међу Божије изабранике. Услиши, Пресвета Царице Небеска, смирену молбу моју и узми мене, јадну грешницу, у Своје окриље, оком Твоје благодати; не постиди моје уздање у Твоје велико милосрђе и осени ме. Помоћнице Хришћана, Исцелитељко болести, удостој и мене да осетим на себи да си Ти Мајка милосрђа и да увек прослављам Твоју благодат, која никад није одбацила молитве јадних и која је избављала све који су Те призивали за време туге и болести.

Амин."

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".