Čin je obavljen pre zakazanog termina u 11.20 sati, a prisustvovali su samo grobari i jedan porodični prijatelj. Niko od njegovih bližnjih se nije pojavio.

Lav je sahranjen bez opela, a njegov grob je bez ikakvog obeležja. Sahranjen je pod imenom Lav Petrović.

Kovčeg sa telom je samo spušten u raku. Koliko se sahrana držala u tajnosti govori podatak da radnici na groblju nisu znali ko je pokojnik. Prethodno su kovčeg, bez odlaska u kapelu, direktno do grobnog mesta dovezli radnici pogrebnog preduzeća koje je angažovala porodica.

Na grobu nije bilo čak ni jednog cveta, samo je u papirnoj kesi, pored humke, stajala flaša vina.

Podsetimo, danima niko nije preuzeo Lavovo telo, sve dok njegovi roditelji nisu dali saglasnost pogrebnom preduzeću, da iz Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu preuzme, i telo njihovog sina doveze u Beograd. Policija i dalje istražuje da li su Lav i njegova dve godine mlađa supruga odgovorni za smrt svojih sinova starosti godinu i četiri godine, čija su beživotna tela nađena u kući u Petrovaradinu, gde su njih četvoro živeli kao podstanari.

FOTO: S.B.

 

Lav i njegova supruga Martina skočili su u petak, 1. marta, sa 17. sprata solitera u Novom Sadu, držeći se za ruke, a novosadska policija je u kući gde su stanovali pronašla njihovu decu mrtvu. Istraga koja još traje daće odgovore na mnoga pitanja, a spekulacije u štampi bude jezu. Navodno su u stanu pronađeni simboli egipatskog zagrobnog života, kao i simboli odvajanja od kolektiva, pa ima indicija da je par bio deo opasne sekte.

Toksikološke analize dvojice dečaka, Arosa (1) i Ehosa (3), još nisu završene, a tužilaštvo je zatražilo da su urade i dodatne pretrage. Prema dosadašnjim rezultatima obdukcije, u telima dečaka otkrivene su određene supstance, ali još nije utvrđeno da li je njima namerno ili slučajno prouzrokovana smrt dece. Dodatna ispitivanja će se raditi dok god se ne utvrdi tačan uzrok smrti.

Martina i njihovi sinovi su sahranjeni 6. marta na evangelističkom groblju u Bačkom Petrovcu, njenom rodnom mestu, a kovčezi sa telima majke i dvojice dečaka položeni su u istu grobnicu. Martina je sahranjena pod devojačkim prezimenom - Kukočka. Među prisutnima, koji su došli na njihov poslednji ispraćaj, moglo se čuti da je za sve kriv Lav, jer je, kako su nam rekli rođaci, Martinu odvojio od njene porodice, sa kojom nije bila u kontaktu godinama.

Foto: Privatna arhiva

 

Život Lava i dalje zaokuplja pažnju javnosti, jer se o njemu vrlo malo zna. Jedan od njegovih malobrojnih poznanika, međutim, sada se priseća i kaže da je ovaj mladić bio osobenjak i da nije širio krug poznanika. I sa kolegama na poslu u jednom tepih servisu u Novom Sadu, van radnog mesta nije se družio, niti su se međusobno posećivali.

- Bio je opsednut teorijama zavere, to je posebno bilo izraženo u vreme korone - kaže Lavov poznanik.

- Uopšte nije verovao našem državnom zdravstvenom sistemu, ali ne znam iz kog razloga. U slučaju neke bolesti, on i Martina su odlazili u privatne ordinacije, a koliko znam, i decu su vodili kod privatnog lekara. 

Živeo kao duh

NA mnoga pitanja još nema odgovora. O Lavu, koga je javnost targetirala kao glavnog krivca za tragediju, malo se zna. NJegovi poznanici kažu da je živeo kao duh i da niko nije uspeo da mu se približi toliko da bi mogao da sastavi njegovu kompletnu biografiju. Navodno je jedno vreme boravio u Americi i tamo odlično naučio engleski jezik. Martinu je prema jednoj verziji upoznao na fakultetu, dok su se po drugoj sreli u njenom rodnom mestu, odakle je i Lavova baka. Spekuliše se da je bio u sukobu sa roditeljima, pa je na svoje prezime dodao i bakino, kao i da je Martinu odvojio od rodbine, prijatelja i nije joj dozvoljavao da se druži, radi i izlazi. Na internetu se može naći samo podatak da je sarađivao sa hevi-metalcima u Novom Sadu, a muzičar Nikola Čubrilo je potvrdio da mu je bio producent na prvom albumu. 

BONUS VIDEO: