Nekadašnja teniserka Ana Ivanović obradovala je pratioce na Instagramu receptom za hleb sa tikvicama kome niko ne može da odoli.
Hleb sa tikvicama je, kako kaže, idealna varijanta za doručak u kome će uživati čak i najmlađi članovi porodice. .
- 1 šolja speltinog brašna
- 1 šolja integralnog pšeničnog brašna
- 2 šolje tikvica, izrendanih
- 3 zrele banane, izgnječene
- 2 jajeta
- 1/3 šolje maslinovog ulja
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašika ekstrakta vanile
Hleb sa tikvicama se jednostavno priprema
Sjedinite sve sastojke i dobro ih izmešajte da dobijete ujednačenu masu. Sipajte u odgovarajući kalup i pecite na 180 stepeni 50-60 minuta, u zavisnosti od jačine rerne.