Kako je najavljeno, pre podne će biti perioda sunčanog vremena, dok će padavine biti češće u brdsko-planinskim predelima.

Na severu zemlje će biti ređa pojava, a očekuju se u posleponevnim i večernjim satima.

"Slab i umeren vetar će duvati na severu, zapadu i u planinskim predelima povredemo jak, zapadni i jugozapadni, u toku dana i severozapadni", najavljeno je.

Najniža temperatura biće od četiri do devet stepeni, a najviša od 11 do 17 stepeni Celzijusa.

U Beogradu promenjivo oblačno

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i suvo sa periodima sunčanog vremena uz slab i umeren zapadni i severozapadni vetar.

Najniža temperatura će se kretati od šest do osammstepeni, najviša oko 15 stepeni.
Upaljen meteoalarm
U istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, kao i na prostoru Kosova i Metohije danas je na snazi žuti meteo alarm zbog grmljavine i kiše.

U sredu očekuje se pretežno oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom. Vetar umeren, povremeno i jak severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 5 do 8, najviša od 12 do 16 stepeni.

U četvrtak se očekuje Pretežno oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom. Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 8, najviša od 11 do 14 stepeni.

U petak se očekuje promenljivo oblačno i toplije. U većini krajeva biće suvo, a slabe kratkotrajne padavine očekuju se tek ponegde u brdsko-planinskim predelima južne i istočne Srbije. Vetar slab severozapadni, uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od 3 do 7, najviša od 14 do 18 stepeni.

BONUS VIDEO: