Kompanija je najavila da će do 2025. godine uložiti zapanjujuću sumu novca, pri čemu je kao prioritetne ciljeve istakla: inovacije u IT sektoru, ekonomski razvoj, "visokokvalitetnu zaposlenost", podršku marginalizovanim grupama stanovništva i osnivanje posebnog razvojnog fonda.

Kompanija je takođe utvrdila 10 specifičnih zadataka koje planira da ostvari, počev od povećanja tehnoloških ulaganja u manje razvijene regione zemlje, preko poboljšanja blagostanja radnika u privredi, do rada na ubrzanju rasta malih preduzeća i poljoprivrede.

Alibaba će takođe formirati "Radnu grupu za unapređenje prosperiteta", na čijem će čelu biti predsednik i izvršni direktor kompanije Danijel DŽang.

- Alibaba je imala korist od snažnog društvenog i ekonomskog napretka Kine u poslednjih 22 godine. Čvrsto verujemo da će, ako drštvu i ekonomiji ide dobro, i Alibabi biti dobro - naveo je DŽang u saopštenju, dodajući da kompanija želi da da svoj deo doprinosa kako bi podržala ostvarenje zajedničkog prosperiteta kroz visokokvalitetan razvoj.