Компанија је најавила да ће до 2025. године уложити запањујућу суму новца, при чему је као приоритетне циљеве истакла: иновације у ИТ сектору, економски развој, "висококвалитетну запосленост", подршку маргинализованим групама становништва и оснивање посебног развојног фонда.

Компанија је такође утврдила 10 специфичних задатака које планира да оствари, почев од повећања технолошких улагања у мање развијене регионе земље, преко побољшања благостања радника у привреди, до рада на убрзању раста малих предузећа и пољопривреде.

Алибаба ће такође формирати "Радну групу за унапређење просперитета", на чијем ће челу бити председник и извршни директор компаније Данијел Џанг.

- Алибаба је имала корист од снажног друштвеног и економског напретка Кине у последњих 22 године. Чврсто верујемо да ће, ако дрштву и економији иде добро, и Алибаби бити добро - навео је Џанг у саопштењу, додајући да компанија жели да да свој део доприноса како би подржала остварење заједничког просперитета кроз висококвалитетан развој.