Ovo je konstatacija nekadašnjeg američkog tenisera, danas komentatora DŽima Kurijera, četvorostrukog osvajača grend slem titula. On tvrdi da je debata o tome ko je najbolji ikada pri kraju i da su brojke jasne, te da je njih teško demantovati.

Novak Đoković je po svim relevantnim parametrima ispred Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

- Statistički, gotovo je! Osim ako Nadal ne pronađe nešto čime bi mogao da se vrati. Mnogo toga je na strani Đokovića. Prvo, bolji je u međusobnom skoru od obojice. Od Federera 27:23, od Nadala 30:29. Ono što je takođe važno su nedelje na prvom mestu. I tu ima ogromno vođstvo. Idemo dalje, biti "broj 1" na kraju sezone. Novak je to uspeo osam puta, Federer i Nadal po pet. Od njih je bolji Sampras koji je to uradio šest puta - govori DŽim Kurijer i nastavlja:

Foto: Profimedia

 

- Za mene brojke ne lažu. Novak Đoković je najveći i zaslužuje sva priznanja koja dobija. Plus, igrao je u istoj eri sa svojim najvećim rivalima, tako da imamo direktan rekord.

DŽim Kurijer nastavio je dalje svoje obrazlaganje.

Foto: Profimedia

 

- LJudi će reći da ja navijam za Đokovića, da volim da ga gledam, da ostavlja utisak na mene. Shvatam. Volimo strast u našem sportu, ali ovo je diskusija zasnovana na činjenicama o dostignućima, a ne o stilu. Zato je sve izrečeno za Đokovića direktan udarac u stomak njegovim oponentima - objasnio je DŽim Kurijer.

I Patruk Muratoglu, čuveni teniski trener ima slično mišljenje.

- Nikada u istoriji tenisa nisam video nekoga ko je na vrhuncu svoje igre sa 36 godina. Sa koliko su Nadal i Federer bili na vrhu. Sa 26, 28... Novak je celu karijeru najbolji.

BONUS VIDEO: