Jedan od najpoznatijih glumaca današnjice svakako je Lazar Ristovski. On je u srpskoj kinematografiji ostavio velikog traga.

A nezaboravne su njegove uloge u filmovima "Podzemlje", "Tito i ja", "Do koske", "Tako se kalio čelik", "Bure baruta", "Balkanska pravila", "Boomerang", "Pad u raj", "Mali svet", "Sveti Georgije ubiva aždahu"...

Foto: ATA Images

 

 

On je igrao u preko 80 filmova, režirao je dva, a njegov debitantski rediteljski film "Belo odelo" bio je prikazan u Kanu.

O Lazarovoj karijeri zna se mnogo toga, ali njegovih početaka ne sećaju se svi. On je rođen 1952. godine, a naokn završene Učiteljske škole u Somboru, završio je i Fakultet dramskih umetnosti, odsek gluma, u Beogradu.

Lazar se na početku bavio pozorištem, gde je igrao u brojnim predstavama, a danas je iza njega nekoliko hiljada predstava.

Zanimljivo je da je Lazar među jednom čuvenom grupom popularno nazvanih "klasića", a studirao je sa slavnim imenima glume: Bogdanom Diklićem, Radošem Bajićem, Snežanom Savić, LJiljanom Stjepanović...

 

 

Sedamdesetih godina je Lazar studirao i počinjao sa svojom karijerom, ali mnogi ne znaju kako je tada izgledao. Radoš Bajić je svojevremeno podelio fotografiju klasića, a Lazar je momak koji stoji s leve strane:

On je kao mladić bio prelep, a njegova bivša supruga Danica jednom prilikom je govorila o tome da ju je osvojio već na prvoj godini glume.

 

 

Lazar Ristovski je sa Danicom sklopio građanski brak 1980. godine, a njih dvoje venčali su se bez odela i venčanice, u intimnim uslovima. Glumica je jednom prilikom govorila o tome kako ju je Lazar osvojio.

- Već na prvoj godini moj Lazar me je osvojio hrabrošću i lepotom. Autentičan, na prvi pogled izdvajao se iz mase. I danas uzdrhtim kada se slučajno sretnemo.

Foto: ATA images

 

 

- Kada se rodio naš sin Petar, stalno sam se osmehivala, a kada je na svet došao Jovan, spoznala sam šta zaista znači superiornost nad životom u najlepšem smislu. Imati jedno dete je san, a tek dvoje beskrajna lepota. Kada smo se nas četvoro prvi put zagrlili, to je bila istinska, skoro opipljiva sreća - govorila je Danica.

BONUS VIDEO: