Један од најпознатијих глумаца данашњице свакако је Лазар Ристовски. Он је у српској кинематографији оставио великог трага.

А незаборавне су његове улоге у филмовима "Подземлје", "Тито и ја", "До коске", "Тако се калио челик", "Буре барута", "Балканска правила", "Боомеранг", "Пад у рај", "Мали свет", "Свети Георгије убива аждаху"...

Фото: АТА Имагес

 

 

Он је играо у преко 80 филмова, режирао је два, а његов дебитантски редитељски филм "Бело одело" био је приказан у Кану.

О Лазаровој каријери зна се много тога, али његових почетака не сећају се сви. Он је рођен 1952. године, а наокн завршене Учитељске школе у Сомбору, завршио је и Факултет драмских уметности, одсек глума, у Београду.

Лазар се на почетку бавио позориштем, где је играо у бројним представама, а данас је иза њега неколико хиљада представа.

Занимљиво је да је Лазар међу једном чувеном групом популарно названих "класића", а студирао је са славним именима глуме: Богданом Диклићем, Радошем Бајићем, Снежаном Савић, Љиљаном Стјепановић...

 

 

Седамдесетих година је Лазар студирао и почињао са својом каријером, али многи не знају како је тада изгледао. Радош Бајић је својевремено поделио фотографију класића, а Лазар је момак који стоји с леве стране:

Он је као младић био прелеп, а његова бивша супруга Даница једном приликом је говорила о томе да ју је освојио већ на првој години глуме.

 

 

Лазар Ристовски је са Даницом склопио грађански брак 1980. године, а њих двоје венчали су се без одела и венчанице, у интимним условима. Глумица је једном приликом говорила о томе како ју је Лазар освојио.

- Већ на првој години мој Лазар ме је освојио храброшћу и лепотом. Аутентичан, на први поглед издвајао се из масе. И данас уздрхтим када се случајно сретнемо.

Фото: АТА имагес

 

 

- Када се родио наш син Петар, стално сам се осмехивала, а када је на свет дошао Јован, спознала сам шта заиста значи супериорност над животом у најлепшем смислу. Имати једно дете је сан, а тек двоје бескрајна лепота. Када смо се нас четворо први пут загрлили, то је била истинска, скоро опипљива срећа - говорила је Даница.

БОНУС ВИДЕО: