Promenljivi mart uskoro se završava, a evo kakvo nas vreme očekuje u aprilu koji počinje u ponedeljak.

"Danas vetrovito i toplo, posle podne i uveče nove padavine, sutra vetrovito uz lokalne padavine. Zatim do 02. aprila suvo i vrlo toplo, dok se posle tog datuma očekuje malo svežije i nestabilno vreme uz kišu i grmljavinske pljuskove. Pod uticajem sredozemnog ciklona danas će preovlađivati malo do umereno oblačno, vetrovito i toplo vreme. Vetar južnog smera će tokom dana nastaviti da jača, posebno na planinama i u košavskom području, dok će sredinom dana nad Jadranom jugo biti olujan.

Posle podne prvo nad južnim, jugozapadnim i zapadnim delovima regiona naoblačenje uz kišu i grmljavinske pljuskove, lokalno može bti i obilnijih padavina. Ta padavinska zona će se u toku noći i sutra do pre podneva premestiti preko regiona donoseći prolaznu kišu, ponegde i grmljavinske pljuskove. Padavine neće trajti dugo od 2h do 4h i samo lokalno mogu doneti veću količinu. U četvrtak neznatno sveže i vetrovito, sada će duvati umeren do jak jugozapadni vetar, posebno mad zapadnim, središnjim i severnim delovima regiona gde na udare može biti i olujan.

Košava će prestati. Posle podne i uveče ponegde i to uglavnom nad zapadnim i severnim predelima nestabilno uz moguće pljuskove. Dnevni maksimum od +12 do +22 stepena Celzijusa. Od petka pa sve do oko 02.04. pretežno sunčano i vrlo toplo, tako da će od 30.03. do 02.04. maksimumi biti znatno iznad proseka i trebali bi se kretati od +20 do +26, a lokalno i do oko +28 stepeni Celzijusa.

Promena vremena uz kišu i grmljavinske pljuskove je za sada izgledna u noći između 01.04. i 02.04. tako da će posle 03.04. uslediti period malo svežijeg ali i dalje relativno toplog vremena uz povremenu pojavu kiše i grmljavinskih pljuskova, posebno na severu regiona.

Svi izneti podaci i procene su rezultat moje obrade i tumačenja numeričkih modela, za zvanične informacije pratite državne prognostičke zavode", naveo je Čubrilo.