Jako zahlađenje koje je zahvatilo sever i zapad Srbije donelo je kišu i drastičan pad temperature pa se tako zabelelo na Zlatiboru.

Sneg pada i na Tari, kao i u Užicu.

Inače, današnje temperature u delovima Srbije su i za 15 stepeni niže u odnosu na jučerašnji dan.

Istovremeno na jugu i jugoistoku Srbije je i dalje veoma toplo, pa je tako u Leskovcu bilo skoro 20 stepeni, ali će u narednim satima jako zahlađenje u sklopu hladnog fronta stići i do juga Srbije i doneti kišu koja će vrlo brzo na planina preći u sneg.

Zahlađenje u regionu

U neke delove Slovenjije vratila se zima, a osim u Gorenjskoj, sneg je pao i u delovima Notranjske, Dolenjske, Kočevske i Posavlja, prenosi portal 24ur.com.

Na neke slovenačke puteve zašla su vozila za raščišćavanje snega, a iz Saobracajno-informacionog centra upozoravaju da vozila i posle 15. marta u zimskim uslovima moraju biti opremljena zimskom opremom.

Tokom noći u Zagrebu je padao sneg, što je dovelo do stvaranja tankog sloja snežnog pokrivača.

Na Sljemenu je snežni pokrivač dostigao 25 centimetara a najavljena je susnežica i u nižim predelima Hrvatske, prenosi portal Index.hr.

I u Banjaluci je jutros padao sneg, a s obzirom da je juče temperatura bila iznad 20 stepeni, mnogi Banjalučani danas su bili iznenađeni snegom, prenele su Nezavisne novine.

Na pojedinim planinama u Bosni i Hercegovini od ranih jutarnjih sati pada sneg koji će se najverovatnije zadržati i u narednim danima.

(Blic)

BONUS VIDEO: