Јако захлађење које је захватило север и запад Србије донело је кишу и драстичан пад температуре па се тако забелело на Златибору.

Снег пада и на Тари, као и у Ужицу.

Иначе, данашње температуре у деловима Србије су и за 15 степени ниже у односу на јучерашњи дан.

Истовремено на југу и југоистоку Србије је и даље веома топло, па је тако у Лесковцу било скоро 20 степени, али ће у наредним сатима јако захлађење у склопу хладног фронта стићи и до југа Србије и донети кишу која ће врло брзо на планина прећи у снег.

Захлађење у региону

У неке делове Словењије вратила се зима, а осим у Горењској, снег је пао и у деловима Нотрањске, Долењске, Кочевске и Посавља, преноси портал 24ур.цом.

На неке словеначке путеве зашла су возила за рашчишћавање снега, а из Саобрацајно-информационог центра упозоравају да возила и после 15. марта у зимским условима морају бити опремљена зимском опремом.

Током ноћи у Загребу је падао снег, што је довело до стварања танког слоја снежног покривача.

На Сљемену је снежни покривач достигао 25 центиметара а најављена је суснежица и у нижим пределима Хрватске, преноси портал Индеx.хр.

И у Бањалуци је јутрос падао снег, а с обзиром да је јуче температура била изнад 20 степени, многи Бањалучани данас су били изненађени снегом, пренеле су Независне новине.

На појединим планинама у Босни и Херцеговини од раних јутарњих сати пада снег који ће се највероватније задржати и у наредним данима.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: