Međutim, snimak koji se pojavio na društvenim mrežama na kojoj je prikazana neobična životinja izazvao je veliku pažnju. Mnogi su priznali da nikad u životu nisu videli ništa slično, a drugi su nagađali o kakvom stvorenju je reč. 

Životinja ima crno-belo krzno, ogromne uši koje vise, kratko lice, izbačenu vilicu i nabore na licu koji je čine grotesknom i pomalo zastrašujućom. Po veličini i izgledu podseća na kravu iako je jasno da nije u pitanju krava. Na snimku se vidi beduin koji je pokušavao da je ukroti, ali se životinja otimala. 

Snimak se pojavio na stranici Bakari farmers na TikToku i izazvao je veliku pažnju ljudi. Dok su neki nagađali o kojoj životinji je reč, većina je priznala da u životu ništa slično nisu videli. 

 

 

- Gledam ovo već tri puta i još uvek mi nije jasno koja vrsta životinje je ovo.

- Da li je ovo damaska koza?

- Zar ovo nije iz "Ratova zvezda?"

- Da li je ova koza prevelika ili je čovek mali?

- Vau...nisam znala da postoji ova vrsta koze... - bili su neki od komentara.

Društvene mreže su ovih dana preplavili snimci ove neobične životinje, a većina korisnika se pita o kakvom je biću reč.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ALMAT Farms (@almatfarms)

Iako mnogi nisu mogli sa sigurnošću da potvrde o čemu je reč, priznavši da ovakvo stvorenje izaziva strah kod njih te da shvataju kako je priroda još uvek nedovoljno istražena, mnogi su objasnili da je reč o damaskoj kozi.

Damaska koza je poznata i kao Alep, Baladi i Šami i to je rasa koze koja je poreklom iz Sirije. NJena prosečna visina je od 70 do 80 cm, težina od 65 do 90 kg, a životni vek oko 12 godina. Uglavnom se gaji zbog proizvodnje mleka i mesa. 

Foto: Tiktok printskrin/Bakari Farmers

 

Damaska koza po imenu Qahr dobila je prvu nagradu za titulu "Najlepša koza" na jednom takmičenju u Rijadu 2008. godine.

BONUS VIDEO:

(Srećna Republika)