Nala je najbogatija mačka na svetu, a "teška" je skoro 100 miliona evra. Jedna objava sa njenog Instagram naloga, dostiže sumu od čak 14.000 evra.

Ipak, zanimljivo je da se Nala nije oduvek "kupala u novcu", s obzirom na to da je veoma skromnog porekla, tačnije usvojena je iz azila za životinje.

NJena vlasnica Puki, čije je pravo ime Varisiri Matačitipan, se zaljubila čim ju je ugledala i rešila je da je uzme, iako je i sama bila u problemima, prvenstveno finansijskim.

Kako je rekla za "This Morning", ona je 2012. godine odlučila da otvori Nalin Instagram profil, koji danas broji više od 4.5 miliona pratilaca, prenosi Dejli Mejl.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nala Cat ™ (@nala_cat)

 

- Nala je najverovatnije prva mačka na internetu koja je samu sebe predstavljala i mislim da je to jedan od razloga zbog koga se dopala ljudima - kaže vlasnica. Mešanka sijamske i tabi mačke postala je inspiracija brenda hrane za mačke i lansirala je sopstvenu liniju robe, zarađujući svom vlasniku neverovatnih skoro 100 miliona evra.

Nala takođe drži Ginisov svetski rekord za najpraćeniju mačku na Instagramu, a osvojila je i titulu "TikToker godine".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nala Cat ™ (@nala_cat)

 

Kada su pitali Puki koliko vremena posvećuje nalozima na društvenim mrežama, rekla je da je to posao sa punim radnim vremenom, što je još jedan od razloga zašto Nalina popularnost i dalje raste.

Veliki uspeh

- Ni dan-danas ne verujem u sve što se događa, niti sam pomislila da ću ikad stići dovde, čak i da gostujem na televiziji. Veoma sam zahvalna zbog svega što se dogodilo i mislim da se sve dešava s razlogom. U to vreme na mom bankovnom računu bilo je samo 82 penija i rizikovala sam da postanem beskućnik da bih spasila ovu jadnu mačku - otkrila je Puki u jednom TV intervjuu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nala Cat ™ (@nala_cat)

 

I ne samo da je Nala pomogla Pukiju da ostvari svoje snove, već joj je pomogla i da pronađe ljubav.

- Moja partnerka i ja upoznali smo se preko Instagrama, u vreme kada sam otvorila Nalin nalog i počela da naručujem leptir mašne. Tako sam upoznala Šenon, u vreme kada je usvojila svoje dve sestričine: one su tada imale pet i šest godina i morala je da napusti svoj stalni posao da bi se brinula o njima - priseća se Puki.

BONUS VIDEO:

(Informer)