Biografija Dina Merlina je ujedno i svedočanstvo o burnom životu Balkana, u kojem, postoje i neke lepe veze, one koje se osete kroz muziku i odnos publike prema zajedničkim muzičkim zvezdama.

Živeo je u siromaštvu

Dino Merlin rođen je 12. septembra 1962. godine u Sarajevu, a pravo ime mu je Edin Dervišhalidović.

Rodio se u skromnoj porodici, kada je imao samo pet godina otac ih je napustio, ostavljajući ga da odrasta uz majku. S obzirom na finansijske poteškoće, veoma rano je započeo da radi, čak u fabrici, dok je muzika uvek bila njegova strast, s posebnim naglaskom na gitaru.

Foto: ATA images

 

 

Intimni detalji njegovog života su retki, umesto toga, sve što ga muči pronalazi izlaz kroz stihove svojih pesama. Iako retko govori o privatnom životu, jednom je prilikom priznao da je svom ocu oprostio napuštanje, ali da to ne znači da je zaboravio.

Foto: ATA images

 

 

- Moj otac je bio stolar, a majka bula, odnosno muslimanska sveštenica. Imao sam teško detinjstvo: otac je napustio porodicu kad je meni bilo sedam, a mojoj sestri Amini pet godina. Mama se trudila da nam da sve što je bilo u njenoj moći, tako da ipak nismo previše oskudevali. Imao sam bicikl, polovne skije i jabuku svake večeri pre spavanja, što je, zapravo, dosta. Mnogi u ono doba nisu imali ni to - rekao je Dino Merlin za Informer.ba.

Najviše je voleo svoju sadašnju suprugu

U srećnom je braku već 35 godina, sa suprugom Amelom, sa kojim ima ćerku Amelu i sina Hamzu. On i Amela naporno su se borili sza svoju ljubav jer je ona bila bogata, a on siromašan, pa se njeni roditelji nisu slagali sa njenim izborom partnera. Kako ljubav sve pobeđuje, tada dvadesetogodišnja Amela, tajno se udala za Dina i prešla da živi sa njim i njegovom majkom.

Foto: ATA images

 

 

Šest meseci roditelji nisu želeli da je vide, ali na kraju su popustili i sada su u sjajnim odnosima. Dino nije želeo da odustane od muzike, što je često predstavljalo problem i izazivalo neprilike u njegovom braku, jer niko nije mogao ni da sluti koliki uspeh će on doživeti.

Foto: ATA images

 

 

- Zvezde su se bukvalno poravnale za nas. Kada smo se upoznali, imali smo samo 17 godina, potpuno nevini i čisti. Srećan sam što je naša ljubav opstala do danas. Za mene je Amela žena, majka, ljubavnica i majka moje dece, rame za plakanje, najbolji saveznik i savetnik. Ja sam plašljive prirode, a ona je moja majka, koja zna da me smiri u pravom trenutku. Potpuno smo različiti: ja se lako rasplamtim, ona je samozatajna i uvek mirna. Valjda se zato tako dobro slažemo.

(Stil)

BONUS VIDEO: