Podsetimo, Srđan Janković je tog 26. marta bio sa kolegom Dejanom Dragijevićem na terenskom radu u Banjskom polju, a po sopstvenom priznanju prvobitno se dogodila saobraćajna nesreća. Naime, kako su osumnjičeni ispričali inspektorima kada su udarili dete, Dejan je sa mesta suvozača izašao iz kola i ubacio dete u službeno vozilo "fijat pandu", a kada se Danka probudila on je zadavio rukama. Telo su, kako je najpre rekao osumnjičeni, bacili na obližnju deponiju na Banjskom putu, a potom se ponašali kao da se ništa nije dogodilo.

- Srđanova bivša tašta preminula je 29. marta, a sahranjena je obavljena dva dana kasnije u jednom borskom selu odakle je rodom. Srđanova tašta je imala 73 godine, a preminula je samo dan nakon rođendana jednog od unuka - navode komšije sela Luka za Kurir i dodaju:

- Srđan i njegova bivša supruga nisu ostali u dobrim odnosima, tako da ne verujem da je bio na sahrani. A takođe, njegovog imena nema ni na umrlici koju je porodica objavila. Nije među ožalošćenom porodicom, iako su među ožalešćenima i zetovi.

Podsetimo, Janković i Dragijević uhapšeni su 4. aprila zbog sumnje da su počiinili teško ubistvo. Kako su naveli pripadnici MUP Srbije u jednom izveštavanju, Dejan i Srđan su poligrafski testirani na početku potrage za devojčicom, ali pošto su u trenutku testiranja bili pod dejstvom alkohola imali su zakasnele reakcije na pitanja na poligrafu.

- Srđan je nekoliko decenija bio u braku sa suprugom sa kojom ima sina. Dečko sam porodicom poslednjih pet godina živi u inostranstvu i koliko znam povodom ovog događaja i hapšenja oca nije dolazio u Srbiju - navode komšije sela Luka za Kurir i dodaju:

- Osumnjičeni Janković i njegova supruga rastali su se pre nekih godinu dana. On je bio kod oca u selu Luka, dok bivša partnerka živi i radi u Boru. Srđana je žena bukvalno odjednom napustila, a mi nikada nismo sumnjali da oni imaju neke probleme s obzirom da su uvek delovali kao zaljubljeni tinejdžeri i često su bili sa prijateljima u provodu. Bili smo u čudu kada su se rastali, ali su ubrzo navodno, pronašli nove partnere.

(Kurir)

BONUS VIDEO: