- Naterali su je da puši cigarete, bila je sva ošamućena. To su dva dečaka koja su skoro stigla ovde, pobegli su juče, verovatno su naslutili da ćemo sve saznati - dodao je otac.

- Ne znam šta se tačno desilo baš do detalja - rekao je otac za list La Republica.

- Pričali su mi drugi dečaci u kampu. Naterali su je da puši i bilo joj je loše. Onda je izgubila svest, mora da se predozirala. Kažu da su je silovali. I danas je bila u stanju zbunjenosti zbog onoga što se dogodilo - objasnio je.

Tada je kampom počeo da kruži snimak devojke u čudnom stanju.

- Dečaci su mi takođe rekli da su je videli sa muškarcem (30). Nije mi rekla, znala je da ću biti protiv, velika razlika u godinama. A ni njegovi roditelji mi ništa nisu rekli - dodao je.

Otac je napomenuo da mu je ćerka još uvek u bolnici i da će tek da se sazna šta se zapravo desilo.

Podsetimo, kada su lekari stigli u kamp, u kom devojčica živi sa roditeljima, ona je otkrila da je pala u nesvest nakon što su joj dali nepozntu supstancu, a da su je zatim silovali. Agenti u Rimu alarmirali su sve socijalne službe i sprovode istragu kako bi utvrdili sve činjenice.

Iz laboratorijskih analiza koje su odmah naručene trebalo bi da se dobije jasnija slika u vezi sa upotrebom psihoaktivnih supstanci ili sredstava za smirenje, tj. da se sazna šta je devojčica popila, odnosno, kako je rekla, šta su joj dali nepoznati ljudi koji su je potom navodno silovali.

Četrnaestogodišnjakinja, koji pohađa školu u okolini i deo je porodice koju prate socijalne službe, mogla bi da bude saslušana u narednih nekoliko dana na zaštićenom saslušanju kako bi se shvatilo šta se dogodilo ne samo juče, već i od srede.

Posebno se traži potvrda da su maloletnicu možda na prevaru odveli stariji dečaci koji su je naveli da popije alkohol, a zatim pokušali da je siluju.

(Blic/La Republica)

BONUS VIDEO: