- Натерали су је да пуши цигарете, била је сва ошамућена. То су два дечака која су скоро стигла овде, побегли су јуче, вероватно су наслутили да ћемо све сазнати - додао је отац.

- Не знам шта се тачно десило баш до детаља - рекао је отац за лист La Republica.

- Причали су ми други дечаци у кампу. Натерали су је да пуши и било јој је лоше. Онда је изгубила свест, мора да се предозирала. Кажу да су је силовали. И данас је била у стању збуњености због онога што се догодило - објаснио је.

Тада је кампом почео да кружи снимак девојке у чудном стању.

- Дечаци су ми такође рекли да су је видели са мушкарцем (30). Није ми рекла, знала је да ћу бити против, велика разлика у годинама. А ни његови родитељи ми ништа нису рекли - додао је.

Отац је напоменуо да му је ћерка још увек у болници и да ће тек да се сазна шта се заправо десило.

Подсетимо, када су лекари стигли у камп, у ком девојчица живи са родитељима, она је открила да је пала у несвест након што су јој дали непознту супстанцу, а да су је затим силовали. Агенти у Риму алармирали су све социјалне службе и спроводе истрагу како би утврдили све чињенице.

Из лабораторијских анализа које су одмах наручене требало би да се добије јаснија слика у вези са употребом психоактивних супстанци или средстава за смирење, тј. да се сазна шта је девојчица попила, односно, како је рекла, шта су јој дали непознати људи који су је потом наводно силовали.

Четрнаестогодишњакиња, који похађа школу у околини и део је породице коју прате социјалне службе, могла би да буде саслушана у наредних неколико дана на заштићеном саслушању како би се схватило шта се догодило не само јуче, већ и од среде.

Посебно се тражи потврда да су малолетницу можда на превару одвели старији дечаци који су је навели да попије алкохол, а затим покушали да је силују.

(Блиц/La Republica)

БОНУС ВИДЕО: