Serija "Sablja" je jedna od osam serija iz celog sveta koje su odabrane za ovogodišnju glavnu takmičarsku selekciju Kanskog festivala za serije, koji se održava od 5. do 10. aprila i premijerno je prikazana u utorak u sali "Limijer".

Foto: Profimedia

 

Kako javlja Variety, glumačka ekipa je osvojila nagradu za interpretaciju.

- Radi se o kolektivnoj odgovornosti. Svako je odgovoran, na ovaj ili onaj način. I ti ljudi su bili deo našeg društva, pa kako doći do te tačke? Želimo da ih razumemo, jer onda možda možete da budete sigurni da se to više ne ponovi - rekao je Vladimir Tagić, koji je zajedno sa Goranom Stankovićem kreirao emisiju.

Utisci posle internacionalne premijere su bili emotivni

LJubomir Bandović, koji u seriji tumači ulogu policajca Rakića, rekao je da je ponosan što je serija u kojoj glumi dospela do tako velikog festivala.

- Moji utisci posle gledanja serije su se prvi desili u Beogradu. Ovde se samo potvrdilo ono što mi se dopalo. Imao sam prilike da još bolje da uđem u neke stvari kao gledalac. Aplauz je bio toliko iskren, dug, da je polako prelazio u emotivan. I ponosan sam, srećan sam i postiđen sam, i onako, baš sam kao mlada pred udaju. Ne znam kako drugačije da kažem, ali pre svega ponosan sam - rekao je glumac.

Foto: Profimedia

 

Dragan Mićanović, kom je poverena uloga Zorana Đinđića, rekao je da je dan na Kanskom festivalu bio veličanstven.

- Od prvog susreta sa organizatorima pa do prikazivanja dve epizode naše serije bilo je veličanstveno. Nakon toga jedan divan emotivan aplauz. Mogu da vam kažem da imamo jako dobru seriju i da će vrhunac našeg utiska ipak biti prikazivanje serije na RTS-u kada sa našom publikom podelimo ono što smo već podelili sa stranom - priznao je glumac.