Серија "Сабља" је једна од осам серија из целог света које су одабране за овогодишњу главну такмичарску селекцију Канског фестивала за серије, који се одржава од 5. до 10. априла и премијерно је приказана у уторак у сали "Лимијер".

Фото: Профимедиа

 

Како јавља Вариетy, глумачка екипа је освојила награду за интерпретацију.

- Ради се о колективној одговорности. Свако је одговоран, на овај или онај начин. И ти људи су били део нашег друштва, па како доћи до те тачке? Желимо да их разумемо, јер онда можда можете да будете сигурни да се то више не понови - рекао је Владимир Тагић, који је заједно са Гораном Станковићем креирао емисију.

Утисци после интернационалне премијере су били емотивни

Љубомир Бандовић, који у серији тумачи улогу полицајца Ракића, рекао је да је поносан што је серија у којој глуми доспела до тако великог фестивала.

- Моји утисци после гледања серије су се први десили у Београду. Овде се само потврдило оно што ми се допало. Имао сам прилике да још боље да уђем у неке ствари као гледалац. Аплауз је био толико искрен, дуг, да је полако прелазио у емотиван. И поносан сам, срећан сам и постиђен сам, и онако, баш сам као млада пред удају. Не знам како другачије да кажем, али пре свега поносан сам - рекао је глумац.

Фото: Профимедиа

 

Драган Мићановић, ком је поверена улога Зорана Ђинђића, рекао је да је дан на Канском фестивалу био величанствен.

- Од првог сусрета са организаторима па до приказивања две епизоде наше серије било је величанствено. Након тога један диван емотиван аплауз. Могу да вам кажем да имамо јако добру серију и да ће врхунац нашег утиска ипак бити приказивање серије на РТС-у када са нашом публиком поделимо оно што смо већ поделили са страном - признао је глумац.