Vršnjačko nasilje je problem u školama širom sveta. Nasilnici preko slabijih pokušavaju izgraditi sebi ''reputaciju'' opasnih.

Pojavio se viralan snimak na kome se vidi da je nasilnik pokušao da napadne devojku, ali je ubrzo i zažalio što je to pokušao.

Snimak iz srednje škole Sonoma Veli u Kaliforniji pokazuje kako devojka brutalno prebija dečaka koji je pokušao da je maltretira.

Već šest godina trenira MMA je odlučila da joj je dosta maltretiranja te je odlučila da reaguje.

Suočila se sa nasilnikom koji ju je vređao i polivao vodom, te ga je oborila na zemlju i zadala nekoliko udaraca kolenom. Nasilnik je ostao na podu.

 

 

Ovakve scene nisu poželjne u školskom dvorištu, ali pokazuju da je moguće odbraniti se od nasilnika.

Napao šampiona u brazilskoj džiu-džici

Ovakvi napadi su, nažalost česti, a slična stvar se desila i kada je nepoznati muškarac napao šesnaestogodišnjaka Aleksa Vilijamsa, svetskog prvaka u brazilskoj džiu-džici, pa je doživeo sličnu sudbinu kao i dečak sa prethodnog snimka.

Nekadašnji šampion Kejdž Voriorsa Aleks Enlund je Vilijamsov trener i on je objavio ovaj snimak.

 

 

''Odrasla osoba napada šesnaestogodišnjaka koji je višestruki juniorski svetski šampion u brazilskoj džiu-džici. Aleks je pokazao smirenost, suzdržanost i hrabrost kako bi rešio ovu situaciju.

Upišite decu u školu borilačkih sportova. Malo je verovatno da će postati nasilnik zbog poniznosti koja se uči na strunjačama.'', naveo je Enlund.

Vilijams nije želeo da povredi čoveka koji ga je napao. Iskoristio je svoje znanje kako bi ga zaustavio i sprečio da on bude povređen.