Sud u Trebinju doneo je rešenje kojim se maloletniku iz Bileće produžava pritvor koji može trajati najviše do 12. juna ove godine, a sve na predlog Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, prenosi Srpskainfo.

Odluka je donesena nakon održanog ročišta u prisustvu republičkog javnog tužioca, maloletnika i njegovog branioca.

– Imajući u vidu osetljivost samog predmeta i činjenicu da se radi o maloletnom licu, više informacija, za sada, nije moguće saopštiti- naveli su iz RJT.

Učenik iz Bileće R.T. (17), uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično delo terorizma, na način da je putem lajv četa na “TikToku” pokazao da je nacrtao plan napada na Centar srednjih škola u Trebinju, popisujući mrtve i ranjene, kao i satnicu kada će započeti napad, te da će sve okončati samoubistvom, preneli su tada mediji.

Na snimku se videlo kako je u svesci iscrtana skica, odnosno tlocrt škole. Označeni su ulazi, dvorište, hodnik stepenište, te popisan broj mrtvih po različitim prostorijama. Čak je zapisana i ukupna kalkulacija u kojoj se navodilo 12 mrtvih i 23 ranjena. Osim broja mrtvih, napisana je i satnica prema kojoj bi navodni napad trebao početi u 10.10, izlazak je planiran u 12.22, dolazak policije u 12.53, dok je u 13.05 upisano – samoubistvo.

Spornom četu prisustvovalo je više osoba, a jedan zabrinuti korisnik “TikToka” je sve prijavio policiji.

Maloletnik je nakon istrage i akcije koju su vodili PU Trebinje i Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma u saradnji sa Republičkim javnim tužilaštvom, uhapšen u Bileći.

On je sproveden Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srpske na dalje postupanje, da bi mu Okružni sud u Banjaluci, na predlog Republičkog javnog tužilaštva, odredio pritvor.

(Direkt)

BONUS VIDEO: