Spavanje odmah nakon jela može da izazove nagon za povraćanje, kiselinu, pa i gušenje, a stručnjaci preporučuju da ostanete budni bar 2 sata posle jela.

Postoji još dosta navika koji ljudi primenjuju odmah nakon jela, a nikako nisu dobre. 

Ukoliko želite da sačuvate svoje zdravlje, posle obroka obavezno prekinite da se tuširate, pijete čaj i vodu, vežbate i naravno pušite, a evo i zašto. 

Foto: Profimedia

 

Tuširanje i kupanje povećava telesnu temperature, što može da poremeti pravilnu probavu, tako da je idealno da to uradite barem 30 minuta nakon jela. 

Pijenje toplog čaja može da smanji apsorpciju gvožđa u krvi, pa bi zbog toga bilo dobro da uživanje u toplom čaju odložite bar sat vremena nakon obroka. 

Iako je vežbanje odlična navika za vaš organizam, ipak nije dobro da ga praktikujete odmah nakon obroka. Ipak je za fizičku aktivnost najidealnije vreme najmanje 2 sata nakon obroka. 

Foto: Profimedia

 

 

Cigarete nisu dobre ni u jednom smislu, ali ukoliko je već to vaš porok, sačekajte 20 minuta nakon jela, pre nego što zapalite. Za vreme procesa varenja hrane, nikotin se duplo vise apsorbuje u telu, što može da ima ozbiljnih posledica za vaše zdravlje. 

BONUS VIDEO: