Na magistralnom putu M1.8 kod Srebrenika u Bosni i Hercegovini juče se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo jedno vojno vozilo EUFOR-a.

Kako piše tamošnji portal "Crna-hronika.info", vozač vozila EUFOR-a je izgubio kontrolu i zabio se u stenu.

Tom prilikom su tri vojnika zadobila povrede, a sada je poznato njihovo zdravstveno stanje.

- U Univerzitetski klinički centar Tuzla dana, 23.4.2024. godine u 19:52 sati u prijemnu ambulantu Klinike za hirurgiju JZU UKC Tuzla, sanitetskim vozilom UN snaga dovežena su tri pacijenta, nakon što su sudelovali u saobraćajnoj nesreći u Srebreniku.

Nakon pregleda i obrade od strane lekara Klinike za hirurgiju jedan pacijent je otpušten na ambulantno lečenje, dok su dva zadržana u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla na opservaciji.

Pacijentkinja inicijala G. C. (22) nakon sprovedene dijagnostičke obrade hospitalizovana je na Odeljenju opšte abdominalne hirurgije Klinike za hirurgiju radi opservacije zbog kontuzija u predelu glave i tela. Pacijentkinja je hemodinamski i respiratorno stabilna, zadovoljavajućeg opšteg stanja, bez tegoba.

Pacijent inicijala M. F. (27) nakon sprovedene dijagnostičke obrade hospitalizovan je na Odeljenju opšte abdominalne hirurgije Klinike za hirurgiju radi opservacije, uključena je ordinirajuća medikamentozna i infuziona terapija. Pacijent hemodinamski i respiratorno stabilan zadovoljavajućeg opšteg stanja, bez tegoba - rekla je portparolka UKC Tuzla Ersija Aščerić.

(crna-hronika.info)

BONUS VIDEO: