Kako piše u presudi, muškarac je u Zagrebu 28. marta oko 8.30 sati špricao svetu vodu po stanu, a majka mu je rekla da prestane to da radi jer 'nije on sveštenik da blagoslovi stan'.

Nakon što se oglušio na njene reči, majka ga je polila čašom vode. On ju je zatim odgurnuo kako ga ne bi ponovno polila, a ona je onda izgubila ravnotežu i pala na pod. To joj je izazvalo osećaj straha i uznemirenosti, zbog čega je odmah nazvala ćerku, koja je pozvala policiju na intervenciju.

Kako piše u presudi, počinio je nasilje u porodici na štetu majke primenom fizičke sile usled koje nije nastupila telesna povreda. Time je počinio prekršaj Zakona o zaštiti od nasilja u porodici. 

Foto: Profimedia

 

Sud mu nije izrekao novčanu kaznu, ali je dobio zaštitnu meru zabrane uznemiravanja žrtve nasilja u porodici u trajanju od jednog meseca.

Zagrebačka policija u idućih mesec dana proveravaće poštuje li on meru, a ako je prekrši, zaradiće novčanu kaznu u iznosu od najmanje 390 evra ili kaznu zatvora od najmanje 10 dana, piše 24sata.hr.

BONUS VIDEO: