Nataša Rakić je visoka 170 cm, a na pitanje da li je to idelna težina, ona kaže da ne zna ali da je za nju idealno između 58 i 60 jer se sada oseća sjajno.

Nekada je imala 120, a na pitanje kako je uopšte došlo do toga, veli da je to najteže pitanje jer čovek nije svestan kako do toga uopšte dođe, ispričala je ona u emisiji "Želim da ti kažem" na TV B92.

- Kako može čovek da se ugoji 60 kg a da mu to promakne... Pa ne promakne, ali zažmuriš na prvih 5, pa na 10, 20... Pa trudnoća, ja sam imala četiri, četvoro dece u 9 godina - kaže Nataša dodajući da se eto probudila sa 120 kilograma.

- Inače sam izvorno bila ovakva, moja fabrička podešavanja, inače u detinjstvu sam bila mršava, roditelji su me oblačili tako da to zamaskiraju jer je izgledalo kao da ništa nisam jela... I mislila sam da se nikad neću ugojiti, tako sam mislila do 25. godine - priča Nataša.

Foto: Jutjub printskrin/92 TV

 

 

Kako joj je to pošlo za rukom?

- Dugo sam bila svesna toga da sam nezadovoljna i da imam ogroman broj kilograma, znala sam koliko imam, nije se desio nikakav famozan klik u glavi, nikakvo prosvetljenje s neba... To je raznorazni skup okolnosti i vremena nezadovoljstva koje se nakupi i u nekom momentu kulminira i kažeš sebi nema dalje, sad si na dnu... i kažeš to sam ja - veli Nataša koja se jednostavno jednog dana probudila sa svešću koliko je nesrećna zbog toga.

Foto: Jutjub printskrin/92 TV

 

 

Pokazala je i fotografiju sa putovanja u Valensiju koje je trebalo da bude lepo, ali njoj nije bilo jer se i na slikama, kaže, vidi da nije srećna.

- Ja nisam ni na jednoj od tih slika srećna jer sam nosila nezadovoljstvo... Nisma mogla da živim život koji sam htela. Nakon što sam sa 35 godina imala tri hronične bolesti - predijabetes, problem sa štitnom žlezdom i visok pritisak, pa ako je neki klik bio, bio je klik da ja ne želim da umrem i ostavim svoju decu ili da budem invalid, eto, to je bila motivacija - priča otvoreno Nataša koja je ovo putovanje pretvorila u svoj novi posao - sada je mentor svim ljudima koji žele da smršaju.

Foto: Jutjub printskrin/92 TV

 

 

- Ja sam tih 60 kilograma smršala bez ijednog jedinog recepta, bez plana ishrane, za tačno godinu i po dana... Bez dijete, ikakvog mentora, treninga, trenera... bilo čega i nisam se odrekla nijedne namirnice, uključujući i slatkiše. Svi kažu kako je to nemoguće, ništa ne izbaciš ali ne znači da ništa ne promeniš... Kažeš ništa nećeš izbaciti ali ima toliko namirnica koje mi ne koristimo svaki dan i koje nisu skupe - kuskus, kinoa, proso, heljda i ukusne a za nas neotkrivene jer smo mi kao deca jeli meso, krompir, pice, paste...

Foto: Jutjub printskrin/92 TV

 

 

Osnovna ideja na kojoj ovo počiva jeste da se ne odričemo ničega, to je kamen na koji se svi spotiču i kad krenemo od te ideje i jedemo sve što nam je dostupno na balansirani način... - rekla je Nataša dodavši da smo svi bili na dijetama i vratili sve pa i više jer smo prethodno sve izbacili pa kad je prošla dijeta opet navalili na tu istu hranu.

Kad je reč o onome što je primenila na sebi, a sad primenjuju i druge žene pod njenim mentorstvom, Nataša kaže da i one beleže iste rezultate kao ona.

(Kurir/Youtube Želim da ti kažem TVB92)

BONUS VIDEO: