NJegov otac Šefik je iz Bijeljine, a majka Jurka rodom je iz Zadra. Roditelji su se razveli pre nego što je napunio dve godine, a Zlatan i njegova starija sestra Sanela nastavili su da žive s majkom, zajedno sa polusestrama i polubratom.

Prema Zlatanovim rečima, majka je znala i da ih grdi i da ih tuče, ali ih je neizmerno volela svoju decu. Da bi prehranila svoju porodicu, Jurka Gravić radila je kao čistačica, nekada i po 14 sati dnevno. Iako život nije išao onako kako je želela, majka Zlatana Ibrahimovića dala je sve od sebe da njenoj deci ništa ne fali.

- Uvek je imala moju ljubav. Majci sam kupio stan u Hrvatskoj, blizu Pagu da bude bliže sestrama. Želimo joj poslati Maksija i Vincenta, same, bez mame i tate. Treba da se nauče samostalnosti. Želim da neko vreme provedu u Hrvatskoj s bakom, koja ih može što šta naučiti - napisao je Ibrahimović u svojoj autobiografiji.

Zlatanova sestra Sanela, za koju je posebno vezan, ne voli da se javno eksponira pa se o njenom životu jako malo zna. Ono što jeste poznato jeste da živi u ulici Slotsgatan u Malmeu, u neposrednoj blizini Muzeja moderne umetnosti u tom gradu. Na njoj je i apartman u Novalji.

Podsetimo, Zlatanov život obeležila je i jedna velika tragedija, a to je gubitak brata Sapka. Oni je preminuo 2014. godine, nakon duge bolesti o kojoj se u javnosti nije puno znalo.

BONUS VIDEO:

(Hello)