Legendarni Hrvat će u Zagrebu odigrati revijalni meč sa mladom srpskom teniskom nadom Lunom Vujović, a uoči toga razgovarao je sa izveštačem Meridian sporta.

On je opisao godine uspešne saradnje sa Novakom Đokovićem, rekavši da nije sve bilo lagano.

- Nisu baš lagane bile, ne zbog našeg odnosa, nego zbog svega šta se dešavalo, što i sami znate. Od one nesretne diskvalifikacije u NJujorku, korone, Australije, pa puno je, hajmo reći ‘loših stvari bilo’. Ali sve u svemu na kraju kad se crta podvuče, rezultati su fenomenalni, svi rekordi oboreni, ostali smo super prijatelji. Pet godina je bilo uspešnih, tako da sve super - kaže Ivanišević.

Foto: Profimedia

 

- Vidite, ja sam svoju karijeru imao, prebacio sam se u trenersku koja je na kraju ispala možda bolja nego ova moja teniska. Trenirati Novaka, kao što svi znaju, nije lagano, ne gledaju se samo pobede. Čim on ne igra polufinale, finale, svi gledaju šta se događa? Mislim ništa se ne događa, ovi drugi igraju, sad ova dva mlada, Siner i Alkaras su jako dobri, ali Novak je još tu, Novak se još tu pita i pitaće se. Meni je izuzetna čast i odgovornost bila, tako da tih pet godina neću nikad zaboraviti - dodao je Ivanišević, koji je dao i mišljenje o tome dokle Novak može da broji grend slem titule:

- Pa spreman je svakako. Sve zavisi od njega, koliko će biti spreman, koliko će se uspeti motivisati. Motivacija je najteži deo u svemu. Čovek je sve osvojio.

Foto: Profimedia

 

Ivanišević planira da nastavi da se bavi trenerskim poslom.

- Hoću, ali sigurno neću do septembra. Rekao sam da hoću malu pauzu pa ćemo onda videti.

(Meridian sport)

BONUS VIDEO: