Jabukovo sirće je poznato kao čudesni napitak za mršavljenje i rešavanje nekih zdravstvenih problema.

A šta se događa ako ga mesec dana konzumirate čim se probudite, opisala je Gitika Sachdev, novinarka iz Indije koja radi na healthshots.com.

- Možda zvuči smešno, ali ja sam neko ko može da se ugoji čak i od vazduha koji udišem. Da, imam tendenciju da nagomilam višak kilograma i upravo zato pokušavam da učinim sve da svoju težinu držim pod kontrolom. Imala sam dug razgovor sa svojom najboljom prijateljicom prošlog meseca i ona mi je predložila da probam jabukovo sirće zbog njegovih zdravstvenih prednosti, uključujući gubitak težine. Nisam bila previše sigurna da mi je to potrebno u životu, ali sam odlučila da pokušam.

Foto: Profimedia

 

 

- Tako je, uz zdravu ishranu i intenzivnu rutinu vežbanja, jabukovo sirće postalo deo mog života. Pila sam ga predano svaki dan. Mislim da je to jedna od mojih najboljih odluka. Osim što mi je pomogao da smršam, uradio je mnogo više od toga, dodala je ona.

Kaže, pažljivo je istraživala koje bi jabukovo sirće bilo najbolje, od kog proizvođača…

Na kraju je odlučila da kupi ono najsličnije domaćem.

- To znači da prvobitna kultura bakterija, koja je bila potrebna za pravljenje sirćeta, nije filtrirana u procesu proizvodnje. Ukratko, hranljive materije i bakterije nisu destilovane nakon što je sirće završeno. Takvo sirće ćete prepoznati po smeđim česticama taloženim na dnu boce. Pročitala sam da ova varijanta jabukovog sirćeta pomaže u mršavljenju, da je dobra za zdravlje srca, upravljanje holesterolom i nivo šećera u krvi, prisetila se ona.

Foto: Profimedia

 

 

"Moj 30-dnevni ritual sa jabukovim sirćetom"

- Posle provere sa svojim doktorom, počela sam da ga pijem. Prvog dana sam odlučila da odem na celodnevno čišćenje. Dodala sam dve kašičice jabukovog sirćeta u litar vode i pila svakih nekoliko sati. Možda vam se u početku neće dopasti ukus, ali se vremenom naviknete. Prvi dan nije bio loš, iako sam svako malo trčala do toaleta, rekla je ona.

- Sledećeg jutra sam počela sa kašičicom jabukovog sirćeta i pola kašičice meda, uz šolju tople vode. Pratila sam ovu praksu svaki dan mesec dana, rekla je Gitika i navela sve promene koje je primetila na svom telu:

- Stalno sam se osećala naduto, ali nakon što sam isprobala ovu metodu, osećala sam se mnogo lakše i aktivnije. Moja koža se mnogo poboljšala! Pošto imam masnu kožu, stalno sam u opasnosti od izbijanja akni, ali moje lice je vidno čisto ovog meseca!

- Osetila sam veliku razliku u varenju, a apetit mi se smanjio. Osećam da se moja glad sada može lako kontrolisati.

- Nivo holesterola mi je stabilan, iako sam jela brzu hranu sredinom meseca (više puta).

- Iako moja težina nije drastično smanjena, osećam se mnogo lakše i zdravije!

- Dakle, dame, jabukovo sirće zaista opravdava svoju popularnost. Iako nisam dobila figuru iz snova, danas sam mnogo zdravija. Korak bliže svom cilju, rekla bih, zaključila je ona, a prenosi 24sata.hr.

BONUS VIDEO: