Mihailo Miša Janketić, koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj kinematografiji, preminuo je 15. maja 2019. godine, a tri dana kasnije na večni počinak ispratili su ga članovi porodice, kao i mnogobrojne kolege i prijatelji.

Legenda srpskog glumšta sahranjena je na Novom groblju u Beogradu u Aleji zaslužnih građana.

Foto: V. Danilov

 

 

Sin Marko krenuo je njegovim stopama i ostvario veliki uspeh na polju glume. Dok je evocirao uspomene na pokojnog oca, poznati glumac preneo je neke od njegovih najlepših stavova.

- Sada će pet godina kako je umro, meni deluje kao da je bilo juče. Valjda zato što ja stalno osećam da je on sa mnom, pa uopšte nemam neki naročiti osećaj da je on umro. Petnaestog maja kad je moj otac umro, ja sam odigrao predstavu uveče. On je umro ujutru, ja sam imao probu koju sam prekinuo, otišao am u Klinički centar, uveče sam odigrao predstavu.

Foto: ATA images

 

 

- Predstava koja traje tri sata, igrao sam glavnu ulogu i odigrao sam celu predstavu jer sam znao da je to ispravno. Onda je bilo ljudi koji kažu "Pa umro ti tata kako možeš"... Pa ne, zapravo, moj otac koji se bavio time bi rekao: "Ne, publika ne sme da bude ostavljena na cedilu, jer možda je neko skupio lovu baš te večeri i uspeo da mazne termin sa nekom devojkom i da ode na tu predstavu", rekao je glumac.

BONUS VIDEO: