Михаило Миша Јанкетић, који је оставио неизбрисив траг у српској кинематографији, преминуо је 15. маја 2019. године, а три дана касније на вечни починак испратили су га чланови породице, као и многобројне колеге и пријатељи.

Легенда српског глумшта сахрањена је на Новом гробљу у Београду у Алеји заслужних грађана.

Фото: В. Данилов

 

 

Син Марко кренуо је његовим стопама и остварио велики успех на пољу глуме. Док је евоцирао успомене на покојног оца, познати глумац пренео је неке од његових најлепших ставова.

- Сада ће пет година како је умро, мени делује као да је било јуче. Ваљда зато што ја стално осећам да је он са мном, па уопште немам неки нарочити осећај да је он умро. Петнаестог маја кад је мој отац умро, ја сам одиграо представу увече. Он је умро ујутру, ја сам имао пробу коју сам прекинуо, отишао ам у Клинички центар, увече сам одиграо представу.

Фото: АТА имагес

 

 

- Представа која траје три сата, играо сам главну улогу и одиграо сам целу представу јер сам знао да је то исправно. Онда је било људи који кажу "Па умро ти тата како можеш"... Па не, заправо, мој отац који се бавио тиме би рекао: "Не, публика не сме да буде остављена на цедилу, јер можда је неко скупио лову баш те вечери и успео да мазне термин са неком девојком и да оде на ту представу", рекао је глумац.

БОНУС ВИДЕО: