Tog maja 2019. kada nas je Miša napustio u jutarnjim časovima, njegov drugi sin Marko nije dozvolio da se otkaže predstava "Mesec dana na selu" koju je posvetio svom ocu i želeo je da se na taj način oprosti od njega.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by jdp (@jdpbgd)

 

Gromoglasni aplauz prolomio se Jugoslovenskim dramskim pozorištem u čast Miše Janketića.

Foto: V. Danilov

 

Svetozar Cvetković održao je govor posvećen preminulom glumcu.

- Život nije stao, život teče dalje. To da život teče dalje smo mi koji smo ovde večeras i vi koji ste ovde pred nama, ali je svet stao, danas je stao i mi sa našim sa našim malim životima pred tim jednim svetom možemo samo da nemo gledamo šta je taj svet iza sebe ostavio i ime i prezime tog sveta je Mihailo Miša Janketić - rekao Cvetković.

Foto: ATA images

 

Marko je nedavno gostovao u emisiji Balkanska ulica i prisetio se tog bolnog momenta.

- Imao sam probu pre podne, to sam prekinuo i otišao sam na Klinički centar... Uveče sam odigrao predstavu "Mesec dana na selu" koja traje tri sata i nešto sa pauzom. Igrao sam glavnu ulogu, Beljajeva, zajedno sa Mirom Karanović. I odigrao sam celu predstavu jer sam znao da je to ispravno." - rekao je Janketić.

- Bilo je ljudi koji su pitali kako sam mogao, pa umro mi je tata? Moj otac koji se bavio time bi zapravo rekao:" Ne, Show must go on, publika ne sme da bude ostavljena na cedilu. Jer možda je skupio lovu baš za to veče i uspeo da mazne termin s nekom devojkom i da ode na tu predstavu. 

Marko i nakon pet godina nema osećaj da Miše nema.