Тог маја 2019. када нас је Миша напустио у јутарњим часовима, његов други син Марко није дозволио да се откаже представа "Месец дана на селу" коју је посветио свом оцу и желео је да се на тај начин опрости од њега.

 

 

Громогласни аплауз проломио се Југословенским драмским позориштем у част Мише Јанкетића.

Фото: В. Данилов

 

Светозар Цветковић одржао је говор посвећен преминулом глумцу.

- Живот није стао, живот тече даље. То да живот тече даље смо ми који смо овде вечерас и ви који сте овде пред нама, али је свет стао, данас је стао и ми са нашим са нашим малим животима пред тим једним светом можемо само да немо гледамо шта је тај свет иза себе оставио и име и презиме тог света је Михаило Миша Јанкетић - рекао Цветковић.

Фото: АТА имагес

 

Марко је недавно гостовао у емисији Балканска улица и присетио се тог болног момента.

- Имао сам пробу пре подне, то сам прекинуо и отишао сам на Клинички центар... Увече сам одиграо представу "Месец дана на селу" која траје три сата и нешто са паузом. Играо сам главну улогу, Бељајева, заједно са Миром Карановић. И одиграо сам целу представу јер сам знао да је то исправно." - рекао је Јанкетић.

- Било је људи који су питали како сам могао, па умро ми је тата? Мој отац који се бавио тиме би заправо рекао:" Не, Схоw муст го он, публика не сме да буде остављена на цедилу. Јер можда је скупио лову баш за то вече и успео да мазне термин с неком девојком и да оде на ту представу. 

Марко и након пет година нема осећај да Мише нема.