Dragan Vlahović, za decu i sada celu Srbiju - čika Dragan, imao je 53 godine kada se tog kobnog 3. maja 2023. godine vreme na momenat zaustavilo za sve.

Čovek koji je znao svako dete ponaosob, i to ne samo po liku, nego imenu i prezimenu, pamtio je svakog osnovca koji je prošao kroz "Ribnikar", ono šta nose u duši, muke sa kojima se susreću tokom školskih dana, dečije ljubavi među ovim malim, a velikim ljudima. Pozdravljao je i otpozdravljao profesore, direktora, a tako i roditelje koji su dovozili svoju decu u školu.

- Deca su ga obožavala, a i Dragan je voleo svu decu podjednako, znao je svakoga po imenu i prezimenu. Nama je bilo teško, i danas je, ali i biće zauvek, iako život mora da se nastavi dalje zbog onih koji su tu još uvek, ne prođe dan, a da ga se ne setimo i ne spomenemo - ispričala je Radica.

Uz čika Dragana i njegov stav, ostaće zauvek upamćeni i epiteti kao što su "anđeo" i "čuvar", zbog poverenja koje je sa lakoćom dobio od dece, ali i od odraslih, postao je tako simbol čiste dobrote, neretko danas viđene u svetu surovih i praznih priča, jedno je sigurno - priča o anđelima i njihovom čuvaru iz "Ribnikara" zapisana ujedno kao moćni i tragični simbol dobrote velikih ljudi.

Foto: Društvene mreže

 

 

Sestra velikog čika Dragana za njega je umela da kaže kako je njen brat bio neponovljiv, vedrog duha i uvek raspoložen, a takvog ga, prema njenim rečima, i pamti.

- Mnogo mi je teško što ga više nema, iako sve činim da sačuvam sećanje na njega. Sanjala sam ga nekoliko puta, ali nedavno prvi put mi se u snu obratio moj brat, koliko god mi je srce bilo puno zbog toga, toliko me je i obuzimala tuga što ga nema - rekla je Radica potresnim tonom i dodala

- U san mi je došao raspoložen, kao što je uvek i bio, ušao je na vrata i rekao mi: "Pa gde je dobro jutro, gde je naša kafa", neopisivno mi je bilo teško kada sam se probudila i kada me pokosio stvarni svet u kojem njega nema, ali odmah to jutro skuvala sam kafu i otišla na bratovljev grob - kroz suze je govorila sestra junaka škole na Vračaru.

Foto: Novosti

 

 

Podsetimo, 3. maja navršava se tačno godinu dana otkako su nas, pored čika Dragana, napustili i anđeli Ana Božović, Ema Kobiljski, Sofija Negić, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Katarina Martinović i Adriana Dukić.

NJihovim odlaskom deset porodica zauvek je zavijeno u crno, a samo oni znaju ukus tuge i boli koja ih razara svakim danom.

Podsetimo, Dragab Vlahović ubijen je na svom radnom mestu, na ulazu u školu. On je bio prva žrtva dečaka ubice, koji je 3. maja 2023. godine u školu došao naoružan očevim pištoljima. Dragan nije uspeo da ga spreči da uđe u učionici i počini zlo kakvo Srbija ne pamti. Tog dana je dao svoj život pokušavajući da sačuva živote nevine dece. Nažalost, prvi put nije uspeo da zhaštiti svoje voljene đake.

(Kurir)