Ožalošćena majka sada očajnički pokušava da pronađe krematorijum koji ima tehničke mogućnosti da spali 318 kilograma teške posmrtne ostatke.

- Želeo da bude kremiran, međutim, postoji zabrinutost da bi njegovo telo moglo biti preširoko za komoru. Sahrana će koštati mnogo novca koji ja nemam jer bi trebalo da kupimo duplo grobno mesto - navodi Lejza Holton.

DŽejson je nedavno preminuo nakon otkazivanja organa i gojaznosti.

Lejza (55) je danima bdela pored kreveta svog sina u bolnici u Gilfordu gde je prebačen specijalnim vozilom hitne pomoći nakon što ga je šest vatrogasaca uz pomoć dizalice iznelo iz kuće.

- Zvali smo pogrebne kuće i svi pitaju za DŽejsonove dimenzije. Težina nije briga već to što je možda preširok. Nisam sigurna ni da će stati u mrtvačka kola. Jedna pogrebna firma kaže da će mu obezbediti veći kovčeg i misle da imaju način da ga transportuju - navodi Lejza.

DŽejson je počeo je da se prejeda kao tinejdžer dok je tugovao zbog očeve smrti. Mladić je 2020. godine morao da bude iznet dizalicom iz svog dvokrevetnog stana u Sariju nakon što se razboleo. Nakon toga je bezuspešno pokušavao da se bori protiv gojaznosti.

Tokom godina doživeo je nekoliko slabijih srčanih udara. Nije mogao da hoda tako da je bio prikovan za krevet u kući u jednom selu u Hempširu.

Lajza je rekla da se DŽejson ozbiljno razboleo u februaru.

- Bubrezi su prestali da mu rade i desna strana srca mu je bila oštećena. Do kraja je bio najviše zabrinut za mene i da li ću biti dobro. DŽejson je bio veoma ljubazan i pažljiv - rekla je majka.

Jedan od najdebljih ljudi na svetu, podsetimo, nedavno je pronađen mrtav u svojoj kući samo nekoliko dana nakon što se javno zakleo da će izgubiti težinu.

(The Sun, Kurir)

BONUS VIDEO: