Ожалошћена мајка сада очајнички покушава да пронађе крематоријум који има техничке могућности да спали 318 килограма тешке посмртне остатке.

- Желео да буде кремиран, међутим, постоји забринутост да би његово тело могло бити прешироко за комору. Сахрана ће коштати много новца који ја немам јер би требало да купимо дупло гробно место - наводи Лејза Холтон.

Џејсон је недавно преминуо након отказивања органа и гојазности.

Лејза (55) је данима бдела поред кревета свог сина у болници у Гилфорду где је пребачен специјалним возилом хитне помоћи након што га је шест ватрогасаца уз помоћ дизалице изнело из куће.

- Звали смо погребне куће и сви питају за Џејсонове димензије. Тежина није брига већ то што је можда преширок. Нисам сигурна ни да ће стати у мртвачка кола. Једна погребна фирма каже да ће му обезбедити већи ковчег и мисле да имају начин да га транспортују - наводи Лејза.

Џејсон је почео је да се преједа као тинејџер док је туговао због очеве смрти. Младић је 2020. године морао да буде изнет дизалицом из свог двокреветног стана у Сарију након што се разболео. Након тога је безуспешно покушавао да се бори против гојазности.

Током година доживео је неколико слабијих срчаних удара. Није могао да хода тако да је био прикован за кревет у кући у једном селу у Хемпширу.

Лајза је рекла да се Џејсон озбиљно разболео у фебруару.

- Бубрези су престали да му раде и десна страна срца му је била оштећена. До краја је био највише забринут за мене и да ли ћу бити добро. Џејсон је био веома љубазан и пажљив - рекла је мајка.

Један од најдебљих људи на свету, подсетимо, недавно је пронађен мртав у својој кући само неколико дана након што се јавно заклео да ће изгубити тежину.

(The Sun, Курир)

БОНУС ВИДЕО: