Гардијан је набавио копију Наомине књиге која ће ускоро бити објављена под називом "Нема повратка: Истина о томе шта није у реду с политиком и како померамо Америку напред". У њему она прича причу о несрећној Крикет, 14-месечној оштродлакој птичарки коју је обучила да лови фазане.

Ноем пише, према Гардијану, да је укључила причу у књигу како би показала своју спремност да учини било шта „тешко и ружно“ ако је то било потребно. Међутим, реакције на причу у јавности су жестоке.

Ноем пише да је повела Крикет у лов са старијим псима у нади да ће смирити и дисциплиновати „дивљег пса“. Уместо тога, Крикет је ловила фазане и „забављала се као никада у животу“. На путу ка кући из лова, Ноем је застала да поразговара са породицом. Крикет изашла из камиона и напао и убио неколико њихових пилића, а затим је напала и саму гувернерку Ноем, тврди она.

- Све ово време Крикет је прштала од поноса и среће - пише Ноем.

Фото: Танјуг/АП

 

- Мрзела сам тог пса - пише Ноем, и сматрала ју је „неподобним за обуку“.

- У том тренутку сам схватила да морам да је се отарасим. Одвела сам је до шљункаре и убила - пише она.

Ноем такође пише да је њена породица такође поседовала "гадну и злобну" козу која је смрдела и волела да јури њену децу. Одлучила је да и њу убије. Пише да је коза преживела први хитац из пушке па се вратила у камион, узела још један метак и поново га испалила у животињу.

Жестоке реакције

Одломци из књиге одмах су изазвали критике на друштвеним мрежама, где су многи постављали фотографије својих љубимаца. Lincoln Project, конзервативна група супротстављена Доналду Трампу, објавила је видео на којем се виде пси лошег понашања уз поруку: „Пуцање вашег пса у лице није опција“.

- Стари, повређени и болесни пси се хумано еутаназирају, у њих се не пуца и они се не бацају у шљунчану јаму - написао је Рик Вилсон из Lincoln Projectа на друштвеној мрежи Икс (некадашњи Твитер). 

Ноем се одбранила на друштвеним мрежама.

- Волимо животиње, али овакве тешке одлуке се увек дешавају на фарми - рекла је она.

- Нажалост, пре неколико недеља морали смо да успавамо три коња који су били у нашој породици 25 година - написала је она. Поред тога, позвала је читаоце да наруче њену књигу ако желе "више стварних, искрених и политички некоректних прича које ће медијима одузети дах".

БОНУС ВИДЕО: