Zdrava i izbalansirana ishrana i fizička aktivnost najbolji su put do mršavljenja, međutim ukoliko neke stvari ne radite pravilno, možete postići potpuno suprotan efekat.

Ukoliko vam ne polazi za rukom da se rešite suvišnih kilograma, dobro pročitajte ovaj spisak i proverite da li možda pravite neku od sledećih grešaka.

Izbegavanje određenih namirnica

Ako se u potpunosti odreknete cele jedne vrste namirnica, verovatno će vam nedostajati hranljive materije koje ta hrana poseduje. Na primer, umesto da eliminišete sve ugljene hidrate, fokusirajte se na cele žitarice i zapamtite da je važna veličina porcije.

Foto: Profimedia

 

 

Preterivanje s kardio vežbama

Važno je da se ne fokusirate samo na jednu vrstu treninga, već da radite na svim grupama mišića. Tako ćete povećati mišićnu masu i poboljšati metabolizam.

Vežbanje na prazan želudac

Iako se čini da jutarnje vežbanje na prazan želudac pomaže mišićima da potroše više masti, telo će zapravo trošiti jednaku količinu masnih naslaga bez obzira na to jeste li pre vežbanja jeli ili ne. Zapravo se telo grčevito drži za masne naslage ako vežbate praznog želuca.

Foto: Profimedia

 

 

Nedovoljno sna

Dobar san je ključan za mršavljenje, jer vam treba dodatna energija kako biste imali snage za vežbanje, a s nedostatkom sna javlja se i nemogućnost kontrole apetita. Naime, premalo sna povećava nivo hormona koji utiču na glad.

Foto: Profimedia

 

 

Preskakanje obroka

Ova “metoda” nepovoljno utiče na metabolizam. On će se usporiti, pa ćete sve sporije gubiti kilograme.

BONUS VIDEO: