Nikola Tesla je bio poznat po svojoj asketskoj ishrani, koja se sastojala uglavnom od biljne hrane. Prema nekim izvorima, Tesla je praktikovao vegetarijanstvo većinu svog života, verujući da mu takva ishrana omogućava viši nivo energije i mentalnu fokusiranost.

U jednom intervjuu, Tesla je otkrio svoju filozofiju prema hrani, ističući važnost izbora namirnica koje unosimo u svoj organizam.

"Hrana je možda najvažniji faktor koji utiče na našu sposobnost razmišljanja i kreativnost", izjavio je Tesla.

Praktikovao je i da ne jede danima

Iako je Tesla bio poznat po svojoj skromnosti i jednostavnosti u ishrani, nije se libio eksperimentisanja. Neki izvori navode da je Tesla praktikovao i kratke periode posta, verujući da to čisti telo i um, oslobađajući ih od toksina i poboljšavajući mentalnu jasnoću.

Iako su detalji o njegovoj ishrani pomalo tajnoviti i kontroverzni, mnogi istraživači se slažu da jeTeslina skromna i biljna ishrana igrala ključnu ulogu u održavanju njegove vitalnosti i mentalne oštrine.

Tesla je za doručak najčešće pio jednu do dve šolje toplog mleka i jeo nekoliko jaja. Srpski naučik nikada nije ručao, odnosno, imao je samo dva glavna obroka - doručak i večeru.

Kada je reč o večeri, pojeo bi nešto od povrća i supu, a za užinu bi uzeo komad sira i obavezno jednu jabuku, piše nikolateslalegend.

Retko je spavao

U suprotnosti sa uobičajenim preporukama o potrebi osam sati sna svakog dana, Tesla je retko spavao i tvrdio da nedostatak sna nije neophodan za održavanje zdravlja. NJegova navika spavanja se kosi sa uverenjima lekara o neophodnosti sna, ali je Tesla tvrdio da se oseća potpuno napunjen energijom nakon svega par sati sna.

BONUS VIDEO