Никола Тесла је био познат по својој аскетској исхрани, која се састојала углавном од биљне хране. Према неким изворима, Тесла је практиковао вегетаријанство већину свог живота, верујући да му таква исхрана омогућава виши ниво енергије и менталну фокусираност.

У једном интервјуу, Тесла је открио своју филозофију према храни, истичући важност избора намирница које уносимо у свој организам.

"Храна је можда најважнији фактор који утиче на нашу способност размишљања и креативност", изјавио је Тесла.

Практиковао је и да не једе данима

Иако је Тесла био познат по својој скромности и једноставности у исхрани, није се либио експериментисања. Неки извори наводе да је Тесла практиковао и кратке периоде поста, верујући да то чисти тело и ум, ослобађајући их од токсина и побољшавајући менталну јасноћу.

Иако су детаљи о његовој исхрани помало тајновити и контроверзни, многи истраживачи се слажу да јеТеслина скромна и биљна исхрана играла кључну улогу у одржавању његове виталности и менталне оштрине.

Тесла је за доручак најчешће пио једну до две шоље топлог млека и јео неколико јаја. Српски научик никада није ручао, односно, имао је само два главна оброка - доручак и вечеру.

Када је реч о вечери, појео би нешто од поврћа и супу, а за ужину би узео комад сира и обавезно једну јабуку, пише николатеслалегенд.

Ретко је спавао

У супротности са уобичајеним препорукама о потреби осам сати сна сваког дана, Тесла је ретко спавао и тврдио да недостатак сна није неопходан за одржавање здравља. Његова навика спавања се коси са уверењима лекара о неопходности сна, али је Тесла тврдио да се осећа потпуно напуњен енергијом након свега пар сати сна.

БОНУС ВИДЕО