Naša gošća Ksenija Krstić, fitnes instruktorka je u video intervjuu govorila o najčešćim greškama tokom treninga. Mnoge devojke dolaze sa ciljem da imaju lepo oblikovanu zadnjicu i traže vežbe samo za taj deo tela, dok ostale vežbe zanemaruju. To nije pravilan trening. Ukoliko ne treniramo ostale delove tela, ruke noge, ramena, zanemarujemo mišiće, a takvo telo je nefunkcionalno. Kada je reč o starosnoj dobi, nikada nije kasno posvetiti se sebi, započeti nešto zdraviji život. Preporučuje se da se sa treniranjem krene još u tinejdžerskom periodu, a svakako je poželjno i u zrelijim godinama života. 

Foto: Shutterstock

 

-Vrlo kvalitetne vežbe se mogu odraditi za pola sata ukoliko ih radimo pravilno- istakla je naša gošća, Ksenija Krstić, fitnes instruktorka. 

-Često pravimo greške kada pratimo instagramične vežbe koje nemaju nikakvu funkionalnost i logigku, već samo služe za Instagram kako bi izgledale lepo- dodala je ona. 

Pored pravilnog vežbanja, važno je obratiti pažnju na ishranu i uneti što više prirodno proizvedenih namirnica, jesti raznovrsno i ono što volimo. 

- Sigurno je bolje ukoliko imamo uslove napraviti domaću picu, a ne kupovati gotovu. Sigurno će biti kvalitetnija- istakla je Ksenija. 

Foto: Shutterstock

 

Kada je reč o trudnicama, poželjno je da buduće mame ukoliko su se ranije bavile treningom da nastave isto u trudnoći do perioda kada ne budu više mogle za treniranju. Potrebno je konsultovati se sa izabranim ginekologom. Ukoliko preporuči mirovanje, logično je da će trudnica biti posvećena čuvanju trudnoće ili praktikovati neke laganije šetnje radi njenog zdravlja i zdravlja bebe. 

VIŠE O TRENINGU I ZDRAVLJU POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD: