Zahvaljujući učenicima nastavnika Slobodana Z. (65) koga je juče mučki prebio šesnaestogodišnji M.B. izbegnuta je veća tragedija zato što su mu đaci odmah nakon incidenta pružili prvu pomoć budući da su redovni volonteri Crvenog krsta, saznaje "Blic".

Tim povodom oglasila se i Snežana Ivelja, direktorka škole "9.maj" u kojoj se dogodio napad a koja je precizirala da se incident dogodio u poslepodnevnoj smeni na prvom času kod njenog kolege Slobodana Z. kada je zajedno sa učenicima iz odeljenja ušao i bivši učenik te škole M.B. i počeo da provocira nastavnika.

"Nastavnik Slobodana Z. ga je zamolio da napusti učionicu jer nije više učenik naše škole. Po izlasku iz učionice M.B. je fizički napao nastavnika. Od povreda koje je zadobio nastavnik je odvezen u Urgentni centar u Novom Sadu gde je i zadržan. O događaju je odmah obavešten MUP kao i Hitna služba Bačke Palanke. Kako smo u stalnom kontaktu sa porodicom našeg kolege imamo saznanja da se on oporavlja", kaže direktorka škole Ivelja.

Dodaje da škola postupa po propisanom protokolu i sarađuje sa MUP- om uz napomenu da je ovaj događaj izolovani incident i da bezbednost učenika ničim nije ugrožena.

"Zahvaljujemo se svima na podršci, pre svega deci i roditeljima, medicinskom osoblju, MUP-u, Školskoj upravi i saradnicima koji su bili uz nas. Zbog ovog događaja škola je otkazala proslavu povodom Dana škole koja je trebalo da se održi danas u znak podrške kolegi Slobodanu Z. Održana je vanredna sednica Nastavničkog veća. Posebnu zahvalnost Nastavničko veće je iskazalo školskom policajcu za brzu i profesionalnu reakciju kao i učenicima koji su, kao redovni volonteri Crvenog krsta ukazali prvu pomoć povređenom nastavniku. Kolegi Slobodanu želimo brz oporavak i da se što pre vrati u kolektiv", zaključila je direktorka Ivelja.

(Blic)

BONUS VIDEO: