Po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u utorak je određeno zadržavanje prema A. B. (40) zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo Teška krađa.

Okrivljeni je krivično delo izvršio na groblju Lešće, u crkvi Svetog Jovana Milostivog na taj način što je polomio prozor, ušao u crkvu i otuđio crkveni novčani prilog.

Osumnjičeni je prilikom saslušanja, u prisustvu branioca po službenoj dužnosti priznao izvršenje krivičnog dela pa je dežurni javni tužilac je sudiji za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu podneo predlog za određivanje pritvora s obzirom da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi ponovio krivično delo koje mu je stavljeno na teret, kao i da bi se isti dao u bekstvo.

Tužilaštvo će u toku dokaznog postupka ispitati ovlašćenog predstavnika svedoka oštećenog paroha crkve Svetog Jovana Milostivog, kao i druge svedoke ovog događaja, doneti naredbu za psihijatrijsko veštačenje okrivljenog, kao i druga potrebna veštačenja, pa nakon izvođenja svih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja doneti odluku o daljem postupanju.

(Kurir)

BONUS VIDEO: