По налогу дежурног јавног тужиоца Првог основног јавног тужилаштва у Београду у уторак је одређено задржавање према А. Б. (40) због постојања сумње да је извршио кривично дело Тешка крађа.

Окривљени је кривично дело извршио на гробљу Лешће, у цркви Светог Јована Милостивог на тај начин што је поломио прозор, ушао у цркву и отуђио црквени новчани прилог.

Осумњичени је приликом саслушања, у присуству браниоца по службеној дужности признао извршење кривичног дела па је дежурни јавни тужилац је судији за претходни поступак Првог основног суда у Београду поднео предлог за одређивање притвора с обзиром да постоје особите околности које указују да би осумњичени боравком на слободи поновио кривично дело које му је стављено на терет, као и да би се исти дао у бекство.

Тужилаштво ће у току доказног поступка испитати овлашћеног представника сведока оштећеног пароха цркве Светог Јована Милостивог, као и друге сведоке овог догађаја, донети наредбу за психијатријско вештачење окривљеног, као и друга потребна вештачења, па након извођења свих доказа и утврђивања тачног и потпуног чињеничног стања донети одлуку о даљем поступању.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: