Recept za slodoled koji sledi u nastavku teksta odličan je i za početnike. Nema straha od greške. 

Sastojci: 

  • 250 g zaslađene slatke pavlake
  • 2 kašike krema od lešnika
  • 300 g napolitanki

Način pripreme: 


Za početak, umutite slatku pavlaku, a potom dodajte dve kašike krema od lešnika. Važno je dobro sve izmešati, pa podeliti na četiri jednaka dela. Sa strane pripremite dublji, pravougaoni kalup, poželjno je da mera bude oko 21x11, premažite ga uljem i obložite providnom, kuhinjskom folijom. Četvrtinu smese rasporedite ravnomerno po kalupu, pa po tome poređajte napolitanke. Zatim nastavite tako dok ne potrošite sve sastojke. Bitno je da zapamtite da poslednji sloj treba da bude od slatke pavlake i krema. Kada završite, prekrijte sladoled folijom i ostavite u zamrzivač na otprilike dva sata. 

Foto: Profimedia

 

(Trpeza)

 

BONUS VIDEO: