Рецепт за слодолед који следи у наставку текста одличан је и за почетнике. Нема страха од грешке.
Састојци:
- 250 г заслађене слатке павлаке
- 2 кашике крема од лешника
- 300 г наполитанки
Начин припреме:
За почетак, умутите слатку павлаку, а потом додајте две кашике крема од лешника. Важно је добро све измешати, па поделити на четири једнака дела. Са стране припремите дубљи, правоугаони калуп, пожељно је да мера буде око 21x11, премажите га уљем и обложите провидном, кухињском фолијом. Четвртину смесе распоредите равномерно по калупу, па по томе поређајте наполитанке. Затим наставите тако док не потрошите све састојке. Битно је да запамтите да последњи слој треба да буде од слатке павлаке и крема. Када завршите, прекријте сладолед фолијом и оставите у замрзивач на отприлике два сата.
(Трпеза)
Прочитајте још