Planete se pomeraju velikom brzinom tokom meseca koji je pred nama. Sa retrogradnim Plutonom i punim mesecom u Strelcu, vreme je za promene.

Astrološka prognoza vam može pomoći da se lakše izborite sa onim što vas očekuje, zato je pažljivo pročitajte.

Evo vašeg horoskopa za period od 22. maja do 21. juna.

Foto: Profimedia

 

 

BLIZANCI

Kako se Merkur ponovo kreće napred, vreme je da promenite brzinu, nadoknadite sve što ste propustili i vratite se u borbu. To je poznata rutina, ali ovog puta postavljate dublja pitanja o svojim motivima. Nije dovoljno samo pobediti u igri; mora da postoji i nešto u tome što je vredno pobede.

RAK

LJubavne afere uvek iskrsnu u pogrešnim trenucima. Ovaj period zvoni na svako zvono za uzbunu koje poznajete u smislu neočekivanosti, neprijatnosti i neprikladnosti, ali životinjski instinkti obraćaju malo pažnje na stvari kao što su rasporedi ili planovi za karijeru. Jednostavna činjenica je da se to dešava i čini da se osećate življe nego što ste već duže vreme. Odložite druge planove na neko vreme i iskoristite ih na najbolji način.

LAV

Ovo je vreme kada se aktuelizuje potencijal za promene o kome se pričalo na početku godine. Iz niza mogućih opcija dolazi uži spisak verovatnih ishoda i definitivan rezultat, sve u roku od nekoliko dana. Sve je veoma iznenada i možda nije baš ono što ste očekivali. Ne dozvolite da vas to odvrati.

DEVICA

Proveli ste više nego dovoljno vremena pokušavajući da rešite probleme u situaciji koja nikada neće biti bolja. Sada možete videti da je jedini odgovor da počnete iznova i izgradite nešto drugačije, više okrenuto budućnosti i sa potencijalom za budući rast. Ako ljudi insistiraju na tome da se drže prošlosti, nemate druge nego da ih ostavite iza sebe.

VAGA

Dopustili ste da vam horizonti postanu preuski, koračajući stabilnim putem ka predvidljivoj budućnosti. Zaslužujete bolje od toga—i ovaj mesec će vam dati uvid u sasvim drugačiju budućnost, punu života i kretanja. Kažete sebi: Živeti tako je nemoguće. Zašto? Ako vas tako snažno zove, zašto to već ne radite?

Foto: Profimedia

 

 

ŠKORPIJA

Kada su vas na početku godine zahvatile velike promene, niste mogli mnogo da uradite povodom njih. Sada, kako planete zauzimaju korisnije pozicije, možete se pravilno baviti situacijom. Oslonite se na stvari koje želite i zaobiđite stvari koje ne želite. Razgovarajte, pregovarajte i sklapajte dogovore. Biće to težak posao, ali uskoro ćete početi da pravite pravi napredak.

Znate šta morate da uradite, ali ne znate kako, zbog čega još niste ni počeli. Ovaj mesec vam pokazuje ceo scenario iz drugog ugla, onog koji ranije niste videli - i to je pravi trenutak osvetljenja. Zbog toga želite da odmah krenete na posao umesto da nađete izgovore da to ne učinite. Vratili ste se svom starom: energični, radoznali, postavljate pitanja, pronalazite odgovore.

JARAC

Ponekad ste spori da shvatite poruke koje vam se daju, posebno ako je njihov sadržaj više emotivan nego praktičan. Postoji neko koga uživate da vidite u ovom trenutku, ali izgleda da niste shvatili da se između vas stvara veza. Planete će stvoriti najmanje tri trenutka romantičnog potencijala u narednim nedeljama.

VODOLIJA

Iako ste voljni da učinite male ustupke da biste ugodili drugim ljudima ili se povukli da biste pustili nekog drugog da ode prvi, postoje određeni duboki principi od kojih nećete odustati. Ovog meseca ćete možda biti bačeni u vatru, ali ćete znati i da uzvratite. Ono što sledi biće potrebno pažljivo upravljanje, ali će na kraju sve biti dobro.

RIBE

Još uvek imate Marsa u svom znaku nekoliko dana, a on će vam pomoći da napravite spektakularan napor u poslednjem trenutku sa jednako neverovatnim rezultatom. Kada kasnije pogledate unazad, zapitaćete se kako ste to uspeli. Nećete moći da ponovite ovo – to je verovatno zato što se planetarno poravnanje koje vam je pomoglo neće ponoviti godinama.

OVAN

Nedavno ste bili primorani da se suočite sa nečim ili nekim o čemu ste pokušavali da ne razmišljate. Neće biti lako, ali možete se utešiti znajući da je ovo poslednji put da ćete morati da se nosite sa ovim konkretnim problemom. Sada pripada vašoj prošlosti, zato je ostavite tamo. Novi i pozitivni planetarni uticaji vas već vode ka nečem boljem.

BIK

Vaš najveći problem je što kada pronađete udobno mesto, želite da ostanete tamo. Sa vašom vladaricom Venerom u vašem znaku veći deo ovog meseca, život će se sada osećati dobro. Ali ovo je godina kada bi trebalo da idete dalje i pronađete novi pravac za sebe, sećate se? Ne gubite iz vida ono čemu težite.

(Glossy)

BONUS VIDEO: